Amstelveen,
18
augustus
2020
|
14:00
Europe/Amsterdam

KLM vliegt tijdelijk weer naar Caïro

Samenvatting

KLM zal vanaf 9 september tot en met 25 oktober twee keer per week op Caïro gaan vliegen. In 2017 voerde KLM voor het laatst passagiersvluchten naar de Egyptische hoofdstad uit. KLM is wel altijd vracht tussen Amsterdam en Caïro blijven vervoeren met full freighter-toestellen.

De vluchtuitvoering naar Caïro geldt in principe eerst alleen voor de maanden september en oktober. Begin september wordt bekeken of Caïro ook tijdens de winterdienstregeling aan het bestemmingennetwerk van KLM kan worden toegevoegd.

KLM is bezig haar Europese en intercontinentale netwerk langzaam en zorgvuldig uit te breiden. Daarbij wil KLM eerst haar klanten zoveel mogelijk keuze qua bestemmingen bieden. Daarna volgen mogelijk een verhoging van het aantal frequenties en/of van de capaciteit door grotere toestellen in te zetten.

Vluchtschema

De vluchten naar Caïro worden vanaf 9 september 2020 uitgevoerd met de Boeing 777-200ER. De tijden zijn als volgt:

  • Van 9 tot en met 28 september vertrekt de KL 0553 op woensdag en zaterdag uit Amsterdam om 19.10 uur en arriveert in Caïro om 23.30 uur. De KL 0554 vertrekt op donderdag en zondag om 01.20 uit Caïro en arriveert om 06.00 uur in Amsterdam.
  • Van 30 september tot en met 23 oktober vertrekt de KL 0553 op woensdag en vrijdag uit Amsterdam om 19.10 uur en arriveert in Caïro om 23.30 uur. De KL 0554 vertrekt op donderdag en zaterdag om 01.20 uit Caïro en arriveert om 06.00 uur in Amsterdam.

Alle tijden zijn lokaal.

Veiligheid blijft voorop staan

Uiteraard heeft KLM maatregelen getroffen om de vluchten zowel voor passagiers als medewerkers veilig uit te voeren. Zo zijn mondkapjes bij het instappen en tijdens de vlucht verplicht, zijn er extra hygiënemiddelen aan boord en worden de toestellen van KLM extra schoongemaakt. De lucht aan boord wordt in hoog tempo ververst met behulp van HEPA-filters. Voor meer informatie over de hygiënemaatregelen aan boord, zie deze video: https://youtu.be/frPO6b58kcU

Hiernaast past KLM zich uiteraard aan aan de veranderende omstandigheden, wanneer overheden in verschillende landen nieuwe maatregelen treffen.