Amstelveen,
25
september
2013
|
14:00
Europe/Amsterdam

KLM vliegt op Santiago in Chili

Samenvatting

KLM breidt volgend jaar haar langeafstandsvluchten naar Zuid-Amerika uit met de introductie van een nieuwe dienstregeling naar Santiago. De hoofdstad van Chili is niet alleen het culturele, politieke en financiële centrum van het land, maar huisvest ook de hoofdkantoren van meerdere multinationals.

Santiago past perfect in onze strategie, waarin we ons richten op de opkomende markten in Zuid-Amerika. We zijn er blij mee dat reizigers nu naar onze negende bestemming in Zuid-Amerika kunnen vliegen. De 19e-eeuwse neoclassistische architectuur en de slingerende zijstraatjes waar art deco en neogotiek samen met andere stijlen worden gebruikt, maken van Santiago een aantrekkelijke bestemming voor zowel toeristen als zakenmensen.
Pieter Elbers, Chief Operating Officer KLM

Vanaf 2 februari 2014 wordt er met Boeings 777-300 op Santiago gevlogen via Buenos Aires (KL701 en KL702). Vluchten vertrekken vanaf Amsterdam op dinsdag, donderdag en zondag en vanaf Santiago op maandag, woensdag en vrijdag.

Om al onze passagiers van dienst te zijn, biedt KLM drie reisklassen:

  • 35 stoelen in World Business Class voor 777-300
  • 350 stoelen in Economy Class
  • 40 stoelen in Economy Comfort met 10 cm extra beenruimte, een rugleuning die twee keer verder naar achteren verstelbaar is en de mogelijkheid tot eerder van boord gaan.

Vanaf 2 februari 2014 is het wekelijkse schema als volgt:

Winterdienstregeling:

VertrekTijdAankomstTijd
Amsterdam20:55Buenos Aires07:05
Buenos Aires09:10Santiago11:20
Santiago13:00Buenos Aires14:55
Buenos Aires16:55Amsterdam10:15

 Zomerdienstregeling:

VertrekTijdAankomstTijd
Amsterdam21:00Buenos Aires06:10
Buenos Aires08:10Santiago09:25
Santiago11:05Buenos Aires14:00
Buenos Aires16:00Amsterdam10:20
Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release