Amstelveen,
02
oktober
2023
|
14:05
Europe/Amsterdam

KLM vliegt deze winter naar 157 bestemmingen

Samenvatting

De winterdienstregeling van KLM loopt dit seizoen van zondag 29 oktober 2023 tot zondag 31 maart 2024. Nieuw in het netwerk is de Franse stad Marseille. Verder biedt KLM deze winter ruim 20% meer stoelen aan naar Canada ten opzichte van vorig jaar. In het winterseizoen vertrekken weer dagelijks rechtstreekse vluchten naar Beijing en Shanghai. Alle Boeing 787-9 en 787-10-vliegtuigen beschikken over Premium Comfort, de nieuwste tussenklasse van KLM. Deze winter wordt de vlootombouw van de 777-300-toestellen met de nieuwe World Business Class-stoelen en Premium Comfort afgerond. Daarna start dezelfde ombouw voor de 777-200-toestellen. Deze winter omvat het netwerk van KLM 157 bestemmingen, 92 in Europa en 65 intercontinentaal. Het aantal bestemmingen ligt in de winter altijd wat lager dan in de zomer wegens seizoensbestemmingen.

Europa
KLM voegt Marseille toe aan haar Europese netwerk. Vanaf 29 oktober wordt de Franse stad driemaal per dag aangevlogen. Net als vorig jaar winter, vliegt KLM ook komend winterseizoen naar Rovaniemi (Finland). Dit jaar zijn dat twee vluchten per week. Rennes wordt eenmaal per dag aangevlogen. Deze Franse bestemming is nieuw in de winter, maar een continuering van de zomerdienstregeling. Ten opzichte van het vorige winterschema is het aantal stoelen met 7% uitgebreid.

Noord-Amerika
Deze winter vliegt KLM naar negentien bestemmingen in Noord-Amerika (Canada, VS, Mexico). In de VS doet KLM deze winter dagelijks Washington aan. Dat betekent drie extra vluchten per week vergeleken met vorig jaar winter. Op de meeste bestemmingen in de VS zal de Premium Comfort-klasse beschikbaar zijn. Deze nieuwste klasse van KLM biedt de passagier comfortabele stoelen met onder meer extra beenruimte en een eigen cateringconcept.

KLM biedt 20% meer stoelen aan naar Canada ten opzichte van vorig jaar. Wekelijks zijn er gemiddeld elf vluchten naar Toronto, vier vluchten naar Montreal, drie vluchten naar Edmonton, zeven vluchten naar Calgary en vier vluchten naar Vancouver.

Caraïben en Suriname
KLM vliegt dagelijks naar Curaçao en in de piekperiode (de kerst- en voorjaarsvakantie) wordt het eiland elf keer per week aangevlogen. Op de vlucht naar Aruba in combinatie met Bonaire, zal KLM dagelijks vliegen met de Airbus A330-200 of A330-300, net zoals in de zomer van 2023. Sint-Maarten wordt gecombineerd met Port of Spain (Trinidad en Tobago). Op deze bestemming zijn drie tot vier vluchten per week. Paramaribo (Suriname) wordt zes keer per week aangedaan met een 777-300.

Zuid-Amerika
KLM vliegt dagelijks naar Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia en Panama. Buenos Aires (Argentinië), wordt net als vorig jaar gecombineerd met Santiago de Chile (Chili). San José (Costa Rica) wordt vier keer per week aangevlogen, rechtstreeks of met een tussenstop. Verder zijn er zes vluchten per week naar Lima (Peru) en Quito en Guayaquil (Ecuador).

Afrika
KLM vliegt dagelijks naar twee bestemmingen in Zuid-Afrika: Johannesburg en Kaapstad. Ook zijn er dagelijkse vluchten met de 777-300 naar Nairobi en Accra. Passagiers hebben deze winter de mogelijkheid om naar drie bestemmingen in Tanzania te vliegen: vijfmaal per week naar Kilimanjaro in combinatie met Dar es Salaam. Ook zijn er twee vluchten naar Zanzibar in combinatie met Dar es Salaam. KLM vliegt zes keer per week naar Lagos (Nigeria). Verder worden deze winter ook Kigali in Rwanda en Entebbe in Oeganda vijfmaal per week aangevlogen. 

Azië en Midden-Oosten
In Azië keert de route naar Taipei in combinatie met Manilla terug (vier keer per week) en zijn de tussenstops op Seoul en Bangkok opgeheven. De capaciteit naar Azië is nog niet volledig hersteld van de COVID-pandemie.

De bestemmingen op een rij:

·         Naar Beijing en Shanghai (China) zal dagelijks een vlucht vertrekken.

·         Hong Kong wordt deze winter viermaal per week direct aangevlogen. Dat is een extra vlucht per week ten opzichte van de winter van 2022.

·         Vluchten van en naar Tokio Narita (Japan) worden deze winter dagelijks non-stop uitgevoerd, dat zijn drie extra vluchten per week ten aanzien van vorig jaar. De route naar Osaka (Japan) wordt driemaal per week aangevlogen.

·         Seoul in Zuid-Korea wordt zes keer per week aangedaan.

·         Er is een dagelijkse vlucht naar Bali met een tussenstop op Singapore, net als in 2022.

·         Er wordt vijf keer per week gevlogen op Jakarta (Indonesië) met een tussenstop in Kuala Lumpur (Maleisië).

·         Naar Bangkok (Thailand) vertrekt een dagelijkse vlucht.

·         In India worden Mumbai en Delhi dagelijks aangevlogen en is er vijfmaal per week een vlucht naar Bengaluru, dat is een extra vlucht ten opzichte van winter 2022.

Naar Dubai wordt dagelijks aangevlogen. KLM verhoogt de capaciteit op de route naar Riyad en Damman die vorig jaar was opgestart. Deze bestemmingen worden zesmaal per week aangevlogen, dat is een extra vlucht ten opzichte van winter 2022.

Intercontinentale bestemmingen waar KLM deze winter niet meer op zal vliegen zijn Barbados, Koeweit, Bahrein en Muscat. De capaciteit van deze vluchten wordt ingezet op andere routes.