Amstelveen,
26
januari
2018
|
14:30
Europe/Amsterdam

KLM verwelkomt elfde Boeing 787-9 Dreamliner ‘Morgenster’

Samenvatting

Vandaag verwelkomde KLM haar elfde Boeing 787-9 Dreamliner op Schiphol. Het toestel dat gisteren vertrok vanuit Seattle, landde vandaag 26 januari op de Nederlandse luchthaven. Het toestel draagt de naam ‘Morgenster’.

KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past. Andere B787’s kregen onder meer de namen Zonnebloem, Anjer, Dahlia en Lavendel. De tiende Dreamliner die afgelopen augustus 2017 werd geleverd draagt de naam ‘Margriet’.

KLM investeert in vlootvernieuwing

In het belang van de klant investeert KLM ook in 2018 in de vernieuwing van haar vloot. De Morgenster Boeing 787-9 Dreamliner is de eerste van het jaar 2018. In april ontvangt KLM haar twaalfde Dreamliner.

De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit. Dit sluit aan bij de doelstelling om in 2020, ten opzichte van 2011, 20% minder CO2-uitstoot te genereren. De Dreamliner bestaat voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

Het toestel biedt ook voordelen voor het reiscomfort van de passagier. Zo leidt de hogere luchtdruk in de cabine ertoe dat passagiers met een uitgerust gevoel aankomen. Voor passagiers die tijdens hun vlucht online willen zijn, is er WiFi aan boord.