Amstelveen,
09
november
2016
|
09:30
Europe/Amsterdam

KLM Vervoerscijfers oktober 2016

De vervoerscijfers van de maand oktober zien er weer goed uit. Vergeleken met vorig jaar had KLM in oktober 2016 320.000 passagiers meer aan boord. Dit komt neer op een stijging van 6,1%. We kunnen concluderen dat KLM’s strategie om te investeringen in nieuwe bestemming zijn vruchten afwerpt. De groei van passagiersaantallen volgt mooi de capaciteitsuitbreiding.

Op Europa was een sterke groei te zien van 8% passagiersvervoer bij een capaciteitsgroei van 8,5%. Vooral op Spanje en Portugal had KLM een sterke bezettingsgraad. Ook Noord-Amerika en Azië lieten goede cijfers zien; een bezettingsgraad van 93% op Montreal en een sterk gestegen bezettingsgraad op Atlanta. Ook Peking laat een toenamen zien van 5% passagiersvervoer bij gelijkblijvende capaciteit. Op bestemmingen in Afrika groeide het passagiersvervoer eveneens sterker dan de toename in capaciteit. Naar Zuid-Afrika vertrokken 15% meer passagiers.

In een dalende markt liet KLM Cargo op Noord- en Zuid-Amerika een lichte stijging van het vrachtvervoer zien.

Mooie cijfers dus in de maand oktober die het resultaat zijn van de inzet van vele KLM’ers om iedere passagier een bijzondere reiservaring te geven.

Pieter Elbers, president-directeur KLM

 

(*) De Air France KLM traffic results zijn terug te vinden in de download sectie van dit bericht.