Amstelveen,
10
december
2018
|
07:31
Europe/Amsterdam

KLM-vervoerscijfers november: groei vervoerscijfers KLM Passage zet door

Samenvatting

KLM verwelkomde in de maand november 3% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hoger vervoer van 3,5% in passagierskilometers (RPK’s) en een hogere capaciteit stoelkilometers van 2%, (ASK’s), steeg de bezettingsgraad met 1,2%-punt naar 87,7%. 

De positieve trend in de KLM-vervoercijfers zet ook in de tweede maand van het vierde kwartaal door. Inclusief de maand november, heeft KLM de afgelopen elf maanden in totaal 31,5 miljoen passagiers verwelkomd aan boord. Hiermee komt het behalen van ons doel: 34 miljoen KLM-passagiers in 2018, goed in zicht!
Pieter Elbers - KLM president-directeur

Dezelfde positieve trend was zichtbaar bij Transavia waar een hoger vervoer in passagierskilometers de toename van de capaciteit overtrof, waardoor de bezettingsgraad steeg. De benuttingsgraad bij KLM Cargo kwam afgelopen maand onder druk te staan door een sterkere daling van het vervoer (-2,3% RFTK’s) ten opzichte van de capaciteit (-1,3% AFTK’s). De benuttingsgraad daalde daarmee met 0,8%-punt naar 70%.

 

* De vervoerscijfers over de maand november zijn te vinden in de downloadbox op deze pagina