Amstelveen,
08
juni
2018
|
07:30
Europe/Amsterdam

KLM-vervoerscijfers: groei vlakt af in mei

Samenvatting

Na de consistente sterke groei in de maanden januari tot en met april 2018, liet de maand mei wat afvlakking van de groei van de KLM-vervoerscijfers zien. De passagiersgroei bedroeg 2,7%.

Op de intercontinentale routes zagen we gemiddeld een lichte groei in capaciteit, met name op bestemmingen in Noord-, Centraal-, en Zuid-Amerika. Op Europese bestemmingen was er geen capaciteitsgroei als gevolg van slotbeperkingen op Schiphol. Wel zaten met een stijging van de passagiersaantallen de toestellen voller. Over de eerste vijf maanden van 2018 was de groei in passagiers 7,1%, maar in de maand mei ligt die met 2,7% een stuk lager dan in de andere maanden. Deze aanzienlijk mindere groei voor KLM toont wederom het belang en de urgentie van de groeidiscussie op Schiphol.
Pieter Elbers - President-directeur KLM

Bij Transavia Nederland nam het vervoer toe bij een vrijwel gelijkblijvende capaciteit, waardoor de bezettingsgraad steeg. KLM Cargo zag de benuttingsgraad in de maand mei met 1,1%-punt stijgen, bij een lager vervoer en een lagere capaciteit.