Amstelveen,
10
mei
2017
|
07:30
Europe/Amsterdam

KLM vervoerscijfers april 2017: verdere stijging passagiersaantallen

Samenvatting

Na een positief eerste kwartaal laten ook de vervoerscijfers van april 2017 - mede door de meivakantie - een verdere stijging van de passagiersaantallen zien. KLM verwelkomde in april 10,2% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en realiseerde een stijging van de bezettingsgraad naar een recordhoogte van 89,5%. 

Vluchten naar Zuid-Amerika en Afrika laten de grootste groei zien. Europese bestemmingen in met name Duitsland en Italië laten vanwege de vakantieperiode eveneens een toename van het aantal passagiers zien. Transavia doet het ook goed en wist flink te profiteren van de ingezette capaciteitsgroei in Nederland.

Een mooie stijging in passagiersaantallen door meer productie én hogere bezettingsgraad. Het onderstreept de positieve effecten van onze netwerkstrategie en nieuwe bestemmingen voor onze klanten.
Pieter Elbers - President-directeur KLM

Het aantal tonnen vervoerde vracht bij KLM Cargo daalde in april 2017 met 2,6% ten opzichte van april 2016. Deze daling gecombineerd met een stijging van de beschikbare capaciteit leverde een daling van de benuttingsgraad van 1,8%-punt op.

De gezamenlijke Air France - KLM Traffic Results van april 2017 zijn terug te vinden in de download box van dit bericht.