Amstelveen,
08
augustus
2016
|
13:33
Europe/Amsterdam

KLM vervoercijfers juli 2016

Sterke vervoercijfers juli dankzij ieders harde werken

Naast alle aandacht voor cao's en pensioenen en met de name de situatie met de FNV wordt er deze zomer door alle KLM-ers keihard gewerkt voor onze klanten. En dat is terug te zien in de cijfers. In juli hebben we wederom sterke vervoerscijfers voor de KLM Groep. Vergeleken met vorig jaar verwelkomde KLM alleen al in de maand juli 170.000 meer passagiers (+6.1%) aan boord. Op Europa was de groei net als in voorgaande maanden sterk; met in juli 7% meer capaciteit en 7.5% meer vervoer. Mede dankzij de succesvolle nieuwe Europese bestemmingen zijn we - samen met Transavia Nederland - marktaandeel aan het terugpakken op Europa en dat is goed nieuws!

De Cargo business heeft het in juli onverminderd zwaar met bijna 12% minder vervoer terwijl de capaciteit afnam met bijna 7%. Een daling van de loadfactor met bijna 3 punten.

Transavia Nederland ging verder met de succesvolle vervanging van (lange) charter vluchten door (veel kortere) scheduled diensten. Dit leidt tot een sterke stijging van de passagiersaantallen.

Voor passage dus wederom goede vervoerscijfers in deze drukke zomerperiode. Die laten zien dat we op de goede weg zijn. Ik zie hoe zeer een ieder zich inzet om van KLM weer dat prachtige bloeiende bedrijf te maken. Veranderen, meedoen en winnen zijn en blijven hierin voor mij de kernwoorden. De noodzakelijke veranderingen zullen moeten doorgaan, hoe lastig en moeilijk ook. Zonder dat kunnen en gaan we niet de marges halen die nodig zijn voor het creëren van een gezonde toekomst. En dat is wat we moeten zijn, en weer worden: een bedrijf van de toekomst en niet een met vooral een trots verleden. Ik geloof er vast in dat we dat ook kunnen met elkaar.

"Proud of our history, committed to our future"

CEO KLM Pieter Elbers