Amstelveen,
23
juli
2012
|
16:56
Europe/Amsterdam

KLM verstevigt positie Afrika met bestemming Harare, Zimbabwe

Amstelveen, 23 juli 2012- KLM voegt per 30 oktober 2012 Harare (Zimbabwe) toe aan haar dienstregeling. Harare wordt gevlogen in combinatie met de nieuwe bestemming Lusaka (Zambia).

Erik Varwijk, Managing Director KLM
“KLM ziet veel groeimogelijkheden in Afrika. Zo introduceerden wij dit jaar al Luanda in Angola, Lusaka in Zambia en in 2011 Kigali in Rwanda. Met deze recente toevoeging, verstevigen we de positie van KLM in Afrika”, zegt Erik Varwijk, Managing Director KLM en Executive Vice President Air France KLM International & The Netherlands.
Erik Varwijk, Managing Director KLM

KLM vliegt driemaal per week van Amsterdam Airport Schiphol naar Harare International Airport in combinatie met Lusaka, Zambia.

KLM biedt Harare daarnaast ook elf keer per week aan in samenwerking met Kenya Airways via Nairobi. Kenya Airways maakt een sterke ontwikkeling door op het gebied van vlootuitbreiding en nieuwe bestemmingen.

Zimbabwe ligt in Zuidelijk Afrika en is een sterk groeiende markt met een grote diversiteit aan natuurlijke grondstoffen. Daarnaast is Zimbabwe voor toeristen een mooie bestemming. De parken en natuurreservaten bij de Mana Pools aan de Zambezi zijn zeer de moeite waard. Het Karibameer met zijn bijzondere sfeer en het natuurwonder de Victoria Falls behoren tot de bekendste hoogtepunten.

Vlucht KL523 vertrekt met een A330-200 op maandag, donderdag en zaterdag om 10.20 uur vanaf Schiphol, komt dezelfde dag in Harare aan om 21.25 uur. De retourvlucht KL523, een cirkelvlucht met hetzelfde vluchtnummer, vertrekt uit Harare om 22.30 uur dezelfde dag met een tussenstop in Lusaka. De vlucht komt de volgende dag aan in Amsterdam om 10.20 uur.

Voor meer informatie:

KLM Mediarelaties, tel: 020-6494545

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws