Amstelveen,
15
november
2016
|
10:50
Europe/Amsterdam

KLM versterkt positie in Afrika

Nieuwe bestemmingen: Freetown en Monrovia

Samenvatting

KLM start vanaf de zomerdienstregeling 2017 met vliegen op Freetown in Sierra Leone en Monrovia in Liberia. KLM breidt hiermee haar netwerk in Afrika nog verder uit.

Met de toevoeging Freetown en Monrovia bedient KLM vanaf 2017 13 bestemmingen in Afrika. Hiermee versterken we onze positie in Afrika aanzienlijk en bieden we onze passagiers nog meer keuze,


 
Pieter Elbers - KLM president-directeur & CEO

Dienstregeling

De vluchten naar Freetown en Monrovia worden uitgevoerd met een Airbus 330-200 waar plaats is voor 267 passagiers. Vlucht KL0511 vertrekt op woensdag, vrijdag en zondag om 14:35 uur vanaf Amsterdam en komt om 19.30 uur (lokale tijd) aan in Freetown. Na een korte tussenstop, wordt de vlucht om 20.40 uur (lokale tijd) vervolgd naar Monrovia en komt daar om 21:55 uur (lokale tijd) aan. De terugvlucht vertrekt aansluitend om 23:20 uur vanuit Monrovia (lokale tijd) en komt om 8:10 uur (lokale tijd) aan in Amsterdam.

Over Freetown

Freetown is de hoofdstad van het West-Afrikaanse land Sierra Leone. De stad is een havenplaats aan de Atlantische Oceaan, hier draait dan ook de economische ontwikkeling grotendeels op. Belangrijk is de verpakking van vis, rijst, het slijpen van diamanten, de productie van sigaretten en de raffinage van aardolie. Daarnaast kent Freetown een unieke, rijke historie en een tal van trekpleisters.

Over Monrovia

Monrovia is niet alleen de hoofdstad van Liberia, maar ook de grootste stad van het land. De stad is de belangrijkste havenplaats en het administratief, financieel en commercieel centrum van het land.

KLM vliegt in zomer 2017 tevens op, Windhoek (Namibië), Luanda (Angola), Johannesburg en Kaapstad (Zuid Afrika), Nairobi (Kenya), Kilimanjaro en Dar es Salaam (Tanzania), Entebbe (Oeganda), Kigali (Rwanda), Lagos (Nigeria) en Accra (Ghana). Tezamen met partners biedt KLM dan 56 bestemmingen in Afrika aan.