Amstelveen,
29
oktober
2012
|
11:00
Europe/Amsterdam

KLM versterkt haar netwerk in Afrika met een heropening van de vlucht naar Harare

Samenvatting

Na dertien jaar vliegt KLM opnieuw naar Harare. De Zimbabwaanse hoofdstad wordt bediend in combinatie met KLM bestemming Lusaka, Zambia.

In lijn met onze strategische focus op Afrika, startten we eerder dit jaar een lijndienst naar Luanda in Angola en Lusaka in Zambia. In dezelfde periode hebben we ons partnerschap met Kenya Airways versterkt. Met de toevoeging van Harare versterken we ons netwerk en positie in Afrika.
Pieter Bootsma, Executive Vice President Marketing, Revenue Management & Netwerk.

Als eerste Europese luchtvaartmaatschappij vliegt KLM drie keer per week van Amsterdam Airport Schiphol naar Harare International Airport. Harare wordt gevlogen in combinatie met Lusaka, Zambia.

KLM biedt Harare elf keer per week aan via Nairobi met Kenya Airways, die een snelle groei doormaakt wat vloot betreft en haar bestemmingen stevig aan het uitbreiden is. Op deze manier hebben ook passagiers uit Zimbabwe een goede verbinding met KLM’s Europese netwerk. 

Zimbabwe ligt in Zuid Afrika en is een sterke groeimarkt met een breed aanbod aan natuurlijke grondstoffen. Naast duidelijke perspectieven voor de zakelijke markt, is Zimbabwe ook een groeiende toeristische bestemming. Sommige van de meest bekende attracties zijn de wildparken en natuurreservaten van Mana Pools, de Zambezi Rivier en de indrukwekkende Victoria watervallen.

De KL523 vliegt met een Airbus A330-200 op maandag, donderdag en zaterdag, om 10.20 uur vanaf Schiphol en komt nog op dezelfde dag, om 21.25 uur aan in Harare. De terugvlucht van de cirkelvlucht, met hetzelfde vluchtnummer, KL523, vertrekt nog dezelfde dag om 22.30 uur uit Harare met een rechtstreekse landing op Lusaka. De vlucht komt de volgende ochtend om 10.20 uur in Amsterdam aan.


Passagiers die met een SkyTeam luchtvaartmaatschappij vliegen, kunnen gebruik maken van een “Go Africa Pass”. Dit is een kostenbesparende en flexibele manier om met Kenya Airways binnen Afrika te vliegen. De “Go Africa Pass” is beschikbaar voor zakelijke en vrijetijds reizigers die met een intercontinentale ‘round-trip’ ticket met een van de vijftien aangesloten SkyTeam luchtvaartmaatschappijen vliegen, of met een “go Round the World” ticket.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws