Amstelveen,
19
september
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM verrast opnieuw: live reply op social media

Samenvatting

KLM brengt vandaag op een unieke wijze haar 24-uurs service op social media onder de aandacht. Ongeveer 450 vrijwilligers geven vanaf 12.00 uur vanmiddag tot laat in de avond live reply op vragen die gesteld worden op Facebook, Twitter en Hyves vanuit een hangar van KLM.

Live reply houdt in dat 450 KLM vrijwilligers, in drie shifts, reageren op een tweet, een post of een ‘krabbel’, door gezamenlijk in 140 karakters het antwoord in beeld te brengen. Hiermee laat KLM zien dat zij maatwerk biedt en snel, adequaat en persoonlijk reageert op vragen van klanten.

Martijn van der Zee, SVP E-commerce AF KLM: “Met de campagne vandaag willen wij op een zeer bijzondere maar vooral persoonlijke wijze iedereen laten weten dat we daadwerkelijk voor onze klanten rennen. Sinds het voorjaar van 2010 is KLM zeer actief op social media. Social media zijn voor ons niet meer weg te denken in de communicatie met onze klant.”

Aanleiding van deze wereldwijde aankondiging is iedereen te informeren over de service die KLM biedt op social media. KLM beantwoordt via social media ieder bericht van een klant persoonlijk, overal, binnen een uur, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

'Volgers en vrienden' kunnen via social media  - in Engels en Nederlands - terecht met al hun vragen over alles dat te maken heeft met hun reis en tickets. KLM informeert haar volgers via deze social media ook over het laatste KLM-nieuws en over interessante acties.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws