Amstelveen,
28
juli
2016
|
08:55
Europe/Amsterdam

KLM veroordeelt aangekondigde acties FNV

KLM is vanmiddag om 16:00 uur geïnformeerd door FNV over voorgenomen acties. KLM had eerder aangegeven niet op het door FNV gestelde ultimatum met eisen in te kunnen gaan. De vier andere grondbonden waarmee overleg gevoerd is over een nieuwe cao, leggen het KLM-voorstel op inhoud voor aan hun leden.

FNV heeft een andere weg gekozen.

KLM veroordeelt deze aangekondigde actie van FNV. De FNV-actie behelst een oproep aan haar leden om op donderdagochtend geen belading van vracht te doen en daarnaast aan KLM-passagiers “FNV informatie” uit te delen bij de incheckbalies.

Juist de Vrachtmarkt staat onder druk. Daarom heeft KLM de afgelopen periode moeilijke besluiten moeten nemen om de full freighter-vloot af te bouwen en ook de organisatie daarop aan te passen. Een moeilijke periode, vooral ook voor de betrokken medewerkers.

Deze oproep van FNV aan haar leden is slecht voor de KLM vrachtklanten en kost onnodig geld. Dit kan een negatieve impact hebben op de werkgelegenheid en helpt medewerkers dus volstrekt niet. Nu dit soort acties voeren is onverantwoord en schaadt KLM onnodig. De weg naar de toekomst loopt via dialoog en niet via acties.

KLM zal alle mogelijke middelen inzetten om iedere vorm van overlast voor onze klanten te beperken.

FNV noemt deze acties in haar bericht aan KLM publieksvriendelijk. Ik vind hier helemaal niets publieksvriendelijk aan. Onze passagiers zitten echt niet te wachten op FNV landelijke promotie flyers en onze vrachtklanten willen terecht dat hun vracht gewoon vervoerd wordt. Deze FNV-oproep is beschamend voor alle duizenden KLM'ers die elke dag keihard werken om het bedrijf weer gezond te maken en te kunnen investeren in de toekomst. De KLM mentaliteit die ik ken is samen de schouders eronder zetten om het bedrijf succesvol door een moeilijke periode heen te krijgen
Pieter Elbers - KLM president-directeur & CEO