Amstelveen,
12
april
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM vernieuwt het interieur van de World Business Class

Samenvatting

KLM heeft Nederlands topdesigner Hella Jongerius gevraagd het interieur van de World Business Class (WBC) aan boord van de KLM-vloot te vernieuwen. KLM verandert zo de gehele WBC in een staaltje top Dutch design en benadrukt hiermee de trots op haar Nederlandse afkomst en internationale allure.

 

Via de unieke samenwerking met Hella Jongerius wil KLM een geheel nieuwe Business Class creëren. Zij gaat naast het ontwerp van het interieur ook het design van de zogenaamde full-flat stoel vormgeven. Het uitgangspunt is het comfort en de veiligheid van de klant, en passend bij de merkwaarden van KLM. Zo vormt het ook een geheel met de overige eerdere succesvolle KLM-initiatieven in de WBC met de Nederlandse topchefs en (mode)-ontwerpers.

Erik Varwijk, Managing Director KLM: “Met Hella Jongerius kiest KLM voor een topdesigner van Nederlandse bodem om zo onze Business Class klanten zich zoveel mogelijk thuis te laten voelen aan boord. Hella is een designer met brede ervaring die zich kan inleven in de wensen van KLM en haar klanten en de specifieke eisen die in de luchtvaart gelden voor cabine-interieurs. Met eerdere projecten van haar hand heeft zij aangetoond deze ontwerpcriteria uitstekend te verwerken in ontwerpen van hoge kwaliteit, zoals de poldersofa, die bovendien comfortabel en prachtig zijn. Met haar expertise en focus op kwaliteit ziet zij goed wat een merk uniek maakt. Een uitstekende match!”

Hella Jongerius: “ Het cabine-interieur en de nieuwe Business Class stoel ontwerpen voor KLM is een prachtige kans. De uitdaging is om het individuele comfort in een aangename atmosfeer veilig te stellen met behulp van innovaties. Ik kan hier ambachtelijke detaillering, mijn industriële textiel en kleurkennis, in combinatie met hightech functionaliteit, helemaal in kwijt.”

In juni 2013 start KLM met de ombouw van het eerste toestel. Als eerste worden de Boeing 747-400’s omgebouwd, met een totaal van 22 toestellen. In de tweede helft van 2012 worden details over het design en de nieuwe stoel verder bekend gemaakt.

 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws