Amstelveen,
09
februari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM vernieuwt Business Class op Europese vluchten

Samenvatting

KLM passagiers kunnen met ingang van het zomerseizoen op 27 maart genieten van de nieuwe Europe Business Class. Dit product vervangt het huidige KLM Europe Select. De nieuwe Europe Business Class biedt zakenreizigers op Europese bestemmingen meer zitcomfort en ruimte, verbeterde cateringservice en priority service bij vertrek en aankomst.

Erik Varwijk, Executive Vice President KLM Commercial: “Uitgebreid onderzoek onder KLM business class passagiers heeft laten zien dat zij een duidelijke behoefte hebben aan betere service en meer comfort om rustig te kunnen werken of te ontspannen. Wij zijn zeer verheugd dat wij onze passagiers met de Europe Business Class een sterk verbeterd, nieuw en comfortabel product kunnen aanbieden dat aan hun wensen tegemoet komt.”

Meer comfort en efficiency – Een stoel in de nieuwe Europe Business Class biedt anderhalf keer zoveel ruimte, omdat de middelste stoel altijd wordt vrijgehouden en niet meer geboekt kan worden. Naast een verbetering van het comfort biedt dit de business class passagiers meer privacy. Bovendien heeft binnenkort iedere business class stoel in de 737-vloot een oplaadpunt voor elektronische apparatuur. KLM blijft Europe Business Class passagiers meer efficiency bieden door bij vertrek en aankomst priority services te verlenen zoals premium check-in, extra bagage, toegang tot de lounges op luchthavens en voorrang bij het instappen en bij de bagageafhandeling.

Vernieuwde catering – Het menu en de presentatie van de maaltijden wordt volledig vernieuwd. KLM introduceert een nieuw, verfijnd en kwalitatief hoogstaand menu dat verschillende keuzes biedt afhankelijk van de duur van de vlucht en de vertrektijd. Elke maand worden vier verschillende menu's geserveerd. Ook de presentatie van de catering verandert. De maaltijden worden, evenals in de World Business Class, geserveerd op servies ontworpen door de Nederlandse designer Marcel Wanders. Het servies is uitgevoerd in de kenmerkende Wanders stijl.

De Europe Business Class wordt geïntroduceerd op alle vluchten in Europa die worden uitgevoerd door KLM of KLM Cityhopper. Per dag zijn dat ongeveer 500 vluchten naar meer dan 60 bestemmingen.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws