Amstelveen,
29
augustus
2019
|
16:00
Europe/Amsterdam

KLM verdubbelt CO2-compensatie passagiers

Samenvatting

Tijdens de KLM Werelddeal Weken (van 29 augustus tot en met 16 september) verdubbelt KLM het bedrag dat passagiers betalen als zij hun aandeel in de CO2-uitstoot van hun vlucht willen compenseren. Dit kan met KLM’s CO2ZERO-programma. De opbrengst van de CO2-compensatie gaat naar het CO2OL Tropical Mix-herbebossingsproject in Panama. De passagier vliegt dus niet alleen klimaatneutraal, maar voor elke boom die wordt geplant, zorgt KLM ervoor dat er nog een boom bij geplant wordt.

Dit geldt niet alleen voor promotionele vliegtickets die tegen een Werelddeal Weken-tarief worden geboekt, maar voor alle tickets. Oftewel: KLM verdubbelt de bijdrage van iedereen die tussen 29 augustus en 16 september een ticket boekt op klm.nl of via de reisagent en zijn of haar aandeel in de CO2-uitstoot compenseert via het CO2ZERO-compensatieprogramma.

Om passagiers te wijzen op de mogelijkheid voor CO2-compensatie, wordt in de Werelddeal Weken-advertenties met daarin een specifieke bestemming ook het compensatiebedrag vermeld.

Wie bijvoorbeeld van Amsterdam naar Johannesburg vliegt en zijn of haar aandeel in de CO2-uitstoot wil compenseren, betaalt daarvoor €12. Een vlucht van Amsterdam naar Wenen komt neer op €2, terwijl voor een vlucht van Amsterdam naar Shanghai €11 aan compensatie betaald moet worden. KLM investeert tijdens de actieperiode hetzelfde bedrag.

Het verdubbelen van de CO2-compensatiebijdragen van onze passagiers past binnen het commitment Fly Responsibly, waarmee KLM het voortouw neemt om de luchtvaart te verduurzamen. Dat doen we door zelf onze bedrijfsvoering duurzamer te maken én door klanten, bedrijven en andere luchtvaartmaatschappijen uit te nodigen hierin met ons samen te werken.
Harm Kreulen - Directeur KLM Nederland

De mogelijkheid om het aandeel in de CO2-uitstoot te compenseren wordt ook tijdens het boekingsproces onder de aandacht van de passagier gebracht. Touroperators en reisagenten worden gevraagd deze CO2-actie onder de aandacht van de passagier te brengen. Passagiers en reisagenten kunnen via Mijn Reis de CO2-compensatie regelen, eventueel ook nadat de boeking al gedaan is.

CO2ZERO

KLM introduceerde in 2008 het compensatieprogramma CO2ZERO. Sinds oktober 2017 investeert KLM de compensatie in een herbebossingsproject in Panama, de CO2OL Tropical Mix. Dit project transformeert voormalige weilanden in nieuwe bossen. Het project, dat is gecertificeerd volgens de Gold Standard van de Global Goals, combineert de bescherming van biodiversiteit en het herstel van ecosystemen met duurzame houtproductie (FSC-gecertificeerd) en duurzame cacaoproductie (UTZ-gecertificeerd). Daarnaast biedt het project lokale werkgelegenheid.

Fly Responsibly

Met Fly Responsibly committeert KLM zich aan het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart. Het omvat alles wat KLM doet en gaat doen, om de duurzaamheid van haar activiteiten te verbeteren. Maar alleen wanneer de hele sector samenwerkt, kan er echt vooruitgang worden geboekt. Met Fly Responsibly nodigt KLM daarom consumenten uit om voor CO2-compensatie te kiezen. Bedrijven worden uitgenodigd om zakelijke reizen te compenseren via het KLM Corporate BioFuel Programma.

Voor meer informatie over KLM en duurzaamheid, zie https://flyresponsibly.klm.com/nl#home