Amstelveen,
11
juli
2016
|
16:13
Europe/Amsterdam

KLM treedt toe tot samenwerking van Air France en China Eastern Airlines

Samenvatting

Vandaag is KLM toegetreden tot de bestaande samenwerking tussen Air France en China Eastern Airlines. KLM zal samen met China Eastern Airlines gezamenlijke vluchten aanbieden met code share op de route Amsterdam en Shanghai en vice versa. Ook kunnen passagiers gebruik maken van drie nieuwe aansluitende bestemmingen bovenop de al bestaande 12 code share bestemmingen.

Met de start van China Eastern Airlines op Amsterdam is de hub van KLM op Schiphol de enige Skyteam hub buiten Azië waar alle vier de maatschappijen uit Greater China op vliegen. Het onderstreept het belang van deze uitgebreide samenwerking. De coöperatie op de route Amsterdam-Shanghai is de volgende stap van KLM’s partnerschap met China Eastern Airlines en het verstevigt KLM’s strategie voor China met als doel Amsterdam de poort te laten zijn tussen Europa en China
Pieter Elbers - President-directeur KLM

Op zondag 26 juni landde de eerste vlucht van China Eastern Airlines uit Shanghai op Amsterdam. China Eastern Airlines vliegt vanaf die datum vier keer per week tussen Schiphol en Shanghai.

KLM en China Eastern Airlines gaan verder met elkaar in gesprek over de toekomstige uitbreiding van hun samenwerking.

KLM en Air France hebben reeds een hechte samenwerking met China Southern Airlines (KLM al 10 jaar). De KLM samenwerking met China Southern Airlines omvat 6 routes tussen Nederland en 35 aansluitende code share bestemmingen.