Amsterdam,
15
januari
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

KLM tekent een codeshare-overeenkomst met Atlantic Airways

KLM en Atlantic Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Faeröer Eilanden, hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een codeshare overeenkomst hebben gesloten. Deze overeenkomst biedt een netwerkuitbreiding voor beide maatschappijen.

De twee luchtvaartmaatschappijen bieden nu gezamenlijke vluchten naar de Faeröer Eilanden aan. Dankzij deze nieuwe overeenkomst hebben de klanten van zowel KLM als Atlantic Airways vanaf 24 januari 2019 toegang tot meer bestemmingen.

KLM geeft een KL-code aan vluchten van Atlantic Airways naar Europa. Daarmee kunnen passagiers van over de hele wereld overstappen in Kopenhagen, Edinburg, Bilund of Bergen en op hetzelfde ticket doorreizen naar Vágar op de Faeröer Eilanden zonder hun bagage opnieuw te hoeven inchecken.

Met ingang van 24 januari omvat de samenwerking de volgende routes:

  • Vágar – Kopenhagen (CPH),
  • Vágar – Bergen (BGO)
  • Vágar – Bilund (BLL)
  • Vágar – Edinburgh (EDI)
“We verheugen ons op de samenwerking met Atlantic Airways, waarmee we ons Scandinavisch netwerk versterken. In Atlantic Airways hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden, met wie we passagiers meer transferopties en een extra bestemming in Scandinavië kunnen bieden”
Jan Vreeburg, Director allianties KLM
"De Faeröer Eilanden worden beschouwd als een van de mooiste en interessantste opkomende bestemmingen in de Scandinavische landen en het is de missie van Atlantic Airways om de Faeröer eilanden met de rest van de wereld te verbinden. We zijn erg enthousiast over deze CodeShare-overeenkomst, omdat dit een unieke samenwerking is tussen een toonaangevende regionale luchtvaartmaatschappij en een van de grootste internationale luchtvaartmaatschappijen die hun krachten bundelen om de Faeröer eilanden te verbinden met reizigers van over de hele wereld."
Jóhanna á Bergi, CEO van Atlantic Airways