Amstelveen,
31
oktober
2017
|
16:21
Europe/Amsterdam

KLM start met rechtstreekse vlucht op Costa Rica

Samenvatting

Met ingang van 31 oktober start KLM met een rechtstreekse vlucht op Costa Rica. KLM vliegt gedurende het winterseizoen twee keer per week op de Costa Ricaanse hoofdstad San Jose. Van eind januari tot en met maart wordt hier nog een derde vlucht aan toegevoegd. 

Pionieren zit in het DNA van KLM. Deze pioniersgeest stelt ons in staat voortdurend te investeren in duurzame, innovatieve producten en processen, én om steeds weer nieuwe bestemmingen te openen. Onze klanten een unieke ervaring bieden, staat daarbij centraal. Wij zijn heel trots dat wij onze passagiers opnieuw een mooie, nieuwe rechtstreekse verbinding kunnen bieden. Costa Rica staat bekend om haar adembenemende natuur en trekt daardoor jaarlijks veel toeristen. Ook voor onze zakelijke passagiers is Costa Rica een interessante markt met vele mogelijkheden.
Boet Kreiken, EVP Customer Experience

KLM vloog in 1998 voor het laatst rechtstreeks op San Jose. Daarna konden passagiers vliegen op Panama Stad en vervolgens verder reizen met codeshare partner Copa Airlines. Met de nieuwe rechtstreekse vlucht naar San Jose speelt KLM in op de vraag van haar groeiende aantal passagiers.

Dreamliner

De vlucht naar San Jose wordt uitgevoerd met de 787-900. Deze Dreamliner biedt plaats aan 294 passagiers en biedt veel reiscomfort voor de passagier. Zo leidt de hogere luchtdruk in de cabine ertoe dat passagiers met een uitgerust gevoel aankomen. Voor passagiers die tijdens hun vlucht online willen zijn, is er WiFi. De Dreamliner produceert bovendien minder omgevingsgeluid en is zuiniger met brandstof, waardoor minder CO2 wordt uitgestoten.