Amstelveen,
02
november
2012
|
11:00
Europe/Amsterdam

KLM start met lijndienst naar Ålesund

Samenvatting

Met ingang van 4 april 2013 vliegt KLM Royal Dutch Airlines met lijnvluchten naar Ålesund. KLM zal dan tweemaal per dag tussen Amsterdam Airport Schiphol en Ålesund Airport, Vigra en vice versa vliegen. 

KLM begon 73 jaar geleden met vluchten naar Noorwegen en vandaag de dag zijn wij de belangrijkste buitenlandse speler op de Noorse markt. Toevoeging van Ålesund aan ons Noorse netwerk vormt voor KLM de logische volgende stap voor deze regio.
Peter Hartman, CEO of KLM.

Met de toevoeging van Ålesund komt het aantal Noorse KLM-bestemmingen op zeven. “KLM begon 73 jaar geleden met vluchten naar Noorwegen en vandaag de dag zijn wij de belangrijkste buitenlandse speler op de Noorse markt. Toevoeging van Ålesund aan ons Noorse netwerk vormt voor KLM de logische volgende stap voor deze regio”, aldus Peter Hartman, CEO van KLM.

Ålesund kent een sterke en groeiende (offshore) zakelijke markt. Daarnaast is het een interessante toeristische bestemming door bijvoorbeeld het bekende Jugendstil centrum en de nabijgelegen Geiranger Fjord. Andere trekpleisters zijn de ‘Hurtigruten’ veerdienst en de Atlanterhavsveien ('Atlantische Weg'). De regio kent verder tal van wintersport mogelijkheden.

De dagelijkse vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 70 die ruimte biedt aan 72 passagiers. Vlucht KL1325 vertrekt om 14:25 uur vanuit Amsterdam en komt om 16:30 uur in Ålesund aan. Retourvlucht KL1326 vertrekt dan om 17:05 uur en zal om 19:15 uur weer in Amsterdam aankomen. ‘s Avonds om 20:40 uur vertrekt vlucht KL1327 vanaf Schiphol en landt in Noorwegen om 22:45 uur. De volgende ochtend vertrekt vlucht KL1322 om 6:30 uur vanuit Ålesund om weer om 8:45 uur in Amsterdam te arriveren.

Op Amsterdam Airport Schiphol kunnen passagiers eenvoudig overstappen op vluchten naar bestemmingen die van belang zijn voor de offshore markt in Ålesund zoals Rio de Janeiro, Singapore, Luanda, Manila en Dubai.
 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws