Amstelveen,
20
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Xiamen in China

Samenvatting

KLM start op 27 maart 2011 een lijndienst naar Xiamen International Airport in China. KLM is daarmee de eerste luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse verbinding aanbiedt tussen Xiamen en Europa.

 

“Met deze zevende bestemming in China versterkt KLM haar positie in deze snel groeiende markt. Binnen Europa is KLM de grootste aanbieder van vluchten naar bestemmingen in Groot-China (China, Hongkong en Taiwan); met deze nieuwe lijndienst bieden wij nu 43 wekelijkse diensten naar China”, zegt Peter Hartman, president-directeur van KLM.

De nieuwe lijndienst werd vandaag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Xiamen, waarbij locoburgemeester Pan Shijian en Peter Hartman een samenwerkingsovereenkomst tekenden.

“China Southern Airlines is zeer verheugd met deze nieuwe vlucht van KLM, die een nieuwe mijlpaal in onze samenwerking vormt”, aldus Zhao Xiaosong, Senior Vice President International Affairs and Alliances van de luchtvaartmaatschappij.

Xiamen is de tweede stad van de provincie Fujian en telt meer dan 3 miljoen inwoners. Mede dankzij de gunstige geografische ligging kent Xiamen een snelle economische groei die grote internationale bedrijven aantrekt. Daarnaast is Xiamen een toeristische bestemming met interessante culturele en historische bezienswaardigheden.

De nieuwe dienst wordt drie keer per week uitgevoerd. Vlucht KL883 naar Xiamen vertrekt op dinsdag, donderdag en zondag vanaf Schiphol; retourvlucht KL884 vertrekt op maandag, woensdag en vrijdag vanuit Xiamen en komt diezelfde dag in Amsterdam aan. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER, die plaats biedt aan 318 passagiers: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class.

Vanuit Xiamen biedt KLM’s SkyTeam-partner China Southern Airlines aansluitende vluchten van en naar een groot aantal bestemmingen in China.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws