Amstelveen,
03
februari
2014
|
16:55
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Santiago de Chile

Samenvatting

KLM is gestart met drie vluchten per week naar en van Santiago de Chile (Chili). Het is de negende bestemming binnen Midden- en Zuid-Amerika die KLM aanvliegt, waarmee het belang van deze groeiregio voor de lange afstandsvluchten wordt onderstreept.

Zuid-Amerika en Chili specifiek tonen de laatste jaren een aantrekkelijke economische ontwikkeling. Santiago past hierdoor perfect in de KLM strategie waarbij we ons richten op de opkomende markten in Zuid-Amerika. We zijn dan ook verheugd dat we na een onderbreking van veertien jaar de lijndienst tussen Amsterdam en Chili hebben hervat. Bovendien zijn de opties om vanuit Europa op Chili te vliegen beperkt. De nieuwe KLM-dienst zal een welkome aanvulling voor onze passagiers zijn.
Pieter Elbers, operationeel directeur & plaatsvervangend president-directeur KLM.

Santiago is het culturele, politieke en financiële centrum van het land en de thuisbasis van diverse hoofdkantoren van multinationals. Daarnaast biedt Chili een prachtige en afwisselende natuur, met woestijnen, meren en gletsjers in het nationaal park Torres del Paine. Daarmee is het een interessante bestemming voor zowel zaken- als vakantiereizigers.

De nieuwe dienstregeling is op 2 februari ingegaan en omvat drie vluchten per week, op dinsdag, donderdag en zondag van Amsterdam en op maandag, woensdag en vrijdag van Santiago, met een stop in Buenos Aires. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-300 (KL701 en KL702).

Air France biedt dagelijks vluchten naar Santiago de Chile van en naar Parijs, uitgevoerd met een Boeing 777-300 en 777-200. KLM en Air France verbinden Chili met meer dan 240 bestemmingen wereldwijd, dankzij de twee hubs in Amsterdam en Parijs. Dit sluit volledig aan bij de AIR FRANCE KLM strategie voor de opkomende markten in Zuid-Amerika.

https://twitter.com/KLM_LocalEyes en klm.com/localeyes:
Kijk op https://twitter.com/KLM_LocalEyes voor tips over Santiago de Chile. Deze week is het de beurt aan een KLM-medewerker in Santiago de Chile om te twitteren over haar favoriete restaurants, hotels, koffiebars en exposities in haar woonplaats. Daarnaast staan de tips op klm.com/localeyes

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release