Amstelveen,
28
oktober
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Miami

Samenvatting

KLM vliegt met ingang van de zomerdienstregeling op 27 maart 2011 vier keer per week naar Miami International Airport. Hiermee vliegt KLM weer de directe verbinding tussen Amsterdam en Miami die in september 2004 voor het laatst werd uitgevoerd.

KLM voert de vlucht naar Miami uit met een MD-11. Dit toestel biedt plaats aan 285 passagiers; 24 passagiers in de World Business Class, 38 passagiers in de Economy Comfort Class en 223 passagiers in Economy Class. Alle stoelen zijn uitgerust met een persoonlijk beeldscherm en interactief entertainment.

De Amsterdam-Miami vlucht vertrekt iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag uit Amsterdam om 15.10 en arriveert in Miami om 19.10 lokale tijd. De retourvlucht vertrekt dezelfde dagen om 21.15 lokale tijd uit Miami en arriveert de volgende dag om 12.05 in Amsterdam.

Miami is voor de Nederlandse zakenreiziger en toerist een zeer interessante bestemming. De zakelijke markt wordt gekenmerkt door de hoogste concentratie van financiële instellingen in de Verenigde Staten en biedt vestiging aan vele multinationals. Voor de toerist staat de stad bekend om de vele mogelijkheden aan zonvakanties, cruises, kunst, culturele evenementen en festivals. Boeken is mogelijk vanaf donderdag 28 oktober via  de reserveringsystemen en www.klm.com.

Bram Gräber, Directeur KLM Nederland: “Dit is goed nieuws voor de Nederlandse markt. Naast dat deze bestemming belangrijk is voor zakelijke reizigers, is Florida een absolute topbestemming voor vakantiegangers. Met de toevoeging van Miami aan het netwerk van KLM is deze populaire bestemming weer non-stop vanuit Amsterdam te bereiken.”

Met Miami voegt KLM weer een bestemming toe aan de Joint Venture tussen Air France KLM, Delta Air Lines en Alitalia. Miami is het twintigste station in Noord- Amerika dat door KL/DL rechtstreeks met Amsterdam verbonden wordt. Met meer dan 250 dagelijkse transatlantische vluchten en een vloot van 135 toestellen levert deze joint venture onze klanten de voordelen van een royaal netwerk met meer frequenties, aantrekkelijke tarieven en op elkaar afgestemde diensten voor transatlantische reizen.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws