Amstelveen,
23
juni
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Kigali

Samenvatting

Met ingang van de winterdienstregeling op 31 oktober 2010 start KLM een lijndienst tussen Amsterdam en Kigali International Airport in Rwanda. Kigali wordt KLM’s 64ste intercontinentale bestemming.

Kigali wordt vijf maal per week aangeboden met een tussenstop in Entebbe. Deze nieuwe vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A330-200. Dit toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 213 in de Economy Class.

President-directeur van KLM, Peter Hartman: “Met de toevoeging van Kigali als nieuwe bestemming verstevigt KLM haar positie in Oost Afrika. Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van Air France-KLM."

Samen met partner Kenya Airways biedt KLM, naast Nairobi, Entebbe, Kilimanjaro en Dar Es Salaam, Kigali als vijfde directe  bestemming aan in Oost Afrika. KLM-Kenya Airways voert daarmee 41 wekelijkse vluchten uit tussen Oost Afrika en Europa. Vlucht KL563 vertrekt vanaf 31 oktober 2010 op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 10.15 uur vanaf Schiphol en komt de dezelfde dag in Kigali aan om 21.25 uur. De retourvlucht KL564, vertrekt uit Kigali op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 22.30 uur en keert de volgende dag terug in Amsterdam om 8.15 uur. De vluchten zijn vanaf donderdag 24 juni te boeken via de reserveringsystemen en op www.klm.com.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws