Amstelveen,
30
oktober
2013
|
09:00
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Florence

Samenvatting

KLM is gestart met dagelijkse vluchten naar Florence. Na Rome, Milaan, Venetië, Bologna is Florence KLM’s vijfde bestemming op Italië.

Gezien het feit dat Florence een toeristische trekpleister is en een belangrijke handelsstad, is deze nieuwe bestemming een goede toevoeging op ons netwerk. Het biedt onze Europese en intercontinentale passagiers nog meer mogelijkheden
Pieter Elbers, Managing Director & Chief Operating Officer KLM

Italië is voor AIR FRANCE KLM de vierde belangrijkste markt in Europa. Florence, de hoofdstad van de regio Toscane, trekt jaarlijks miljoenen toeristen die afkomen op historische bezienswaardigheden in het centrum zoals de kathedraal Santa Maria del Fiore, de Ponto en Palazzo Vecchio en de Uffizi Gallery. Daarnaast is Florence van groot belang voor het bedrijfsleven, op het gebied van mode, design, engineering en voor de farmaceutische industrie.

De nieuwe dienstregeling is op 27 oktober ingegaan en omvat twee vluchten per dag op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Op dinsdag en donderdag vliegt KLM één keer per dag. De KL1641 vertrekt om 09:55 uur vanuit Amsterdam en komt om 11:55 uur in Florence aan.

De retourvlucht KL1642 vertrekt dan om 12:35 uur en zal om 14:50 uur weer in Amsterdam aankomen. ‘s Avonds om 21:00 uur vertrekt vlucht KL1645 vanaf Schiphol en landt in Italië om 22:55 uur. De volgende ochtend vertrekt vlucht KL1638 om 06:30 uur vanuit Florence om weer om 8:45 uur in Amsterdam te arriveren.

De vluchten worden uitgevoerd met een Embraer 190 van KLM Cityhopper.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release