Amstelveen,
25
juli
2014
|
15:00
Europe/Amsterdam

KLM Start lijndienst naar Colombia

Samenvatting

Volgend jaar breidt KLM haar langeafstandsdiensten naar Zuid-Amerika uit met de invoering van nieuwe lijndiensten naar Colombia. Vanaf 28 maart 2015 voert KLM vanuit Amsterdam drie keer per week een 'cirkelvlucht' uit met een Boeing 777-200 onder vluchtnummer KL745. De vlucht stopt in de hoofdstad Bogotá en in Cali, de op twee na grootste stad van het land, en keert daarna rechtstreeks terug naar Amsterdam. Deze vluchten maken deel uit van de nieuwe zomerdienstregeling van KLM en vinden plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag.

We kijken met meer dan gemiddelde belangstelling naar Zuid-Amerika als groeiregio. Na de uitbreiding van KLM’s portfolio met verhoogde frequenties naar Ecuador en de toevoeging van Santiago de Chile als bestemming, past ook de uitbreiding van onze diensten naar Colombia binnen onze strategie. Bogotá is geen nieuwe bestemming voor KLM: van oktober 1992 tot en met maart 1995 heeft KLM ook al vluchten uitgevoerd naar deze stad. Nu wordt de dienst naar Bogotá hervat en hebben we ook Cali toegevoegd. Met de dienst naar Bogotá en Cali wordt het aantal Latijns-Amerikaanse bestemmingen van KLM uitgebreid naar elf.
Pieter Elbers, KLM’s chief operating officer and deputy CEO.

Dienstregeling

Vetrek luchthaven:Aankomst luchthaven:
Amsterdam - 12:30Bogotá - 16:25
Bogotá - 17:55Cali -18:55
Cali -  20:35Amsterdam -14:15

Naast deze nieuwe vluchten kunnen passagiers zeven keer per week van en naar Bogotá en Cali vliegen met KLM-partner AIR FRANCE via Parijs-Charles de Gaulle; of met Copa Airlines via Panama-Stad als aansluiting op de dagelijkse KLM-dienst tussen Amsterdam en Panama.

De AIR FRANCE KLM Groep vliegt op 15 bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika met vertrek vanaf Amsterdam-Schiphol of Parijs-Charles de Gaulle: São Paulo, Rio de Janeiro, Panama-Stad, Lima, Buenos Aires, Santiago de Chile en Bogotá (uitgevoerd door KLM en AIR FRANCE), Quito, Guayaquil, Paramaribo en Cali (uitgevoerd door KLM) en Brasilia, Caracas, Cayenne en Montevideo (uitgevoerd door AIR FRANCE).

Stoelkeuze
Om in te spelen op de behoefte van de klant, biedt KLM aan boord van de 777-200 drie verschillende klassen aan: 35 stoelen in World Business Class, 249 stoelen in Economy Class en 34 stoelen in de Economy Comfort-zone (met 10 cm extra beenruimte, een rugleuning die twee keer verder naar achteren kan, en voorrang bij het uitstappen).

Over Colombia
Colombia is een van de snelst groeiende economieën van Zuid-Amerika. Het land richt zich op het ontwikkelen van zakelijke relaties met Europa, en vooral met Nederland, dat de toegangspoort naar Europa is. Bovendien is Colombia, met zijn karakteristieke dorpjes en prachtige natuurschoon, een aantrekkelijke vakantiebestemming. Bogotá is de bestuurlijke en zakelijke hoofdstad van het land. Cali ligt vlak bij de ‘koffiedriehoek’ van Colombia, een gebied met een adembenemend landschap dat bekend staat om de vele pittoreske koffieplantages. Alfonso B. Aragon International Airport (Cali-Palmira) is ook de belangrijkste toegangspoort naar de havenstad Buenaventura aan de Pacifische kust, waar meer dan 60% van de Colombiaanse export wordt verscheept.