Amstelveen,
28
maart
2015
|
09:00
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Bogotá en Cali in Colombia

Samenvatting

KLM start vanaf vandaag met drie ‘cirkelvluchten’ met een Boeing 777-200 met een ultra-modern interieur, onder vluchtnummer KL745. De vlucht stopt in de hoofdstad Bogotá en daarna in Cali, en keert daarna rechtstreeks terug naar Amsterdam. De vluchten vinden plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag.

We zijn verheugd dat we na een onderbreking van twintig jaar de lijndienst tussen Amsterdam en Bogotá hervatten en nu uitbreiden met de toevoeging van Cali. De nieuwe KLM-dienst zal een welkome aanvulling voor onze passagiers zijn. Ik verwacht dat ongeveer 60.000 passagiers per jaar gebruik zullen maken van de nieuwe KLM lijndienst tussen Amsterdam en Colombia. Beide steden bieden prachtige historische bezienswaardigheden. Bovendien richt het land zich op het ontwikkelen van zakelijke relaties met Europa, en vooral met Nederland. De eerste vlucht wordt bovendien uitgevoerd met de Boeing 777-200 met een volledig nieuw interieur en een ‘state of the art’ Inflight Entertainment Systeem. De ombouw van de 15 Boeings 777-200 is naar verwachting eind 2015 gereed.
Pieter Elbers, president-directeur KLM

KLM is niet voor het eerst in haar geschiedenis in Bogota. Van oktober 1992 tot en met maart 1995 heeft KLM ook al vluchten uitgevoerd naar deze stad. Met de vlucht naar Bogotá en Cali wordt het aantal Latijns-Amerikaanse bestemmingen van KLM uitgebreid naar elf en heeft KLM hiermee in totaal 67 intercontinentale bestemmingen.

Over Colombia
Colombia is één van de snelst groeiende economieën van Zuid-Amerika. Bogotá is de hoofdstad van Colombia en heeft alles wat het hele land biedt.

Cali ligt vlakbij de koffieplantages in de ‘koffiedriehoek’ en is een ideale plek voor toerisme en recreatie. De hoofdstad van het departement Valle del Cauca is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming. Daarnaast wordt Cali als de hoofdstad van de salsa gezien.

AIR FRANCE KLM
Naast de nieuwe rechtstreekse KLM diensten tussen Amsterdam en Colombia kunnen passagiers zeven keer per week van en naar Bogotá en Cali vliegen met AIR FRANCE via Parijs-Charles de Gaulle; of met Copa Airlines via Panama-Stad als aansluiting op de dagelijkse KLM-dienst tussen Amsterdam en Panama.

De AIR FRANCE KLM Groep vliegt op 15 bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika met vertrek vanaf Amsterdam-Schiphol of Parijs-Charles de Gaulle: São Paulo, Rio de Janeiro, Panama-Stad, Lima, Buenos Aires, Santiago de Chile en Bogotá (uitgevoerd door KLM en AIR FRANCE), Quito, Guayaquil, Paramaribo en Cali (uitgevoerd door KLM) en Brasilia, Caracas, Cayenne en Montevideo (uitgevoerd door AIR FRANCE).