Amstelveen,
06
januari
2015
|
15:58
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Belfast (Noord Ierland), Krakau (Polen) en Montpellier (Frankrijk)

Samenvatting

KLM breidt haar middellangeafstandsnetwerk uit met drie nieuwe bestemmingen. Als onderdeel van de nieuwe zomerdienstregeling vliegt KLM met ingang van 18 mei 2015 dagelijks op Belfast, Krakau en Montpellier.

We blijven ons middellangeafstandsnetwerk continu ontwikkelen. Dankzij deze drie nieuwe routes kunnen we nog meer bestemmingen aan onze klanten bieden, terwijl we ook de hubfunctie van Amsterdam verder uitbreiden.
Pieter Elbers, KLM President & CEO

Belfast
Belfast, de grootste én hoofdstad van Noord-Ierland, is een aantrekkelijke toeristische bestemming. Deze stad in opkomst staat in de top 5 beste bestemmingen voor een stedentrip in het Verenigd Koninkrijk. Tourism Ireland heeft de ambitie te groeien naar 4,5 miljoen buitenlandse bezoekers in 2020 (3 mln in 2012).

Belfast is het historische centrum van de scheepsbouw – hier werd bijvoorbeeld het befaamde cruiseschip Titanic gebouwd. Tegenwoordig is Belfast het bruisende middelpunt voor verschillende sectoren, zoals de industrie, de kunsten, het hoger onderwijs, het bedrijfsleven en ook de rechtspraak. De stad is de economische motor van Noord-Ierland.

Belfast is de veertiende bestemming in het Verenigd Koninkrijk en de eerste in Noord-Ierland waarop KLM vliegt met een rechtstreekse lijndienst. KLM vliegt naar George Best Belfast City Airport.

Krakau
Krakau, in het zuiden van Polen, is met een bevolking van ongeveer 1,7 miljoen inwoners (in het stedelijke gebied) de tweede grootste stad van het land. Het is een van de oudste steden in Polen en daarmee niet alleen een aantrekkelijke zakelijke, maar ook een schitterende toeristische bestemming. Het historische stadscentrum van Krakau staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Krakau is van oudsher het middelpunt van de academische, culturele en artistieke wereld van Polen, en is daarnaast een van de belangrijkste economische centra van het land.

Na Warschau is Krakau de tweede bestemming in Polen waarop KLM vliegt met een rechtstreekse lijndienst.

Montpellier
Montpellier, gelegen aan de Middellandse Zee, is de hoofdstad van de Franse regio Languedoc-Roussillon. Montpellier is de achtste grootste stad van Frankrijk en huisvest onder andere een van de oudste universiteiten ter wereld.

De stad heeft een schitterend historisch centrum, met het Place de la Comédie als middelpunt. Dit plein staat bekend om de vele kunstenaars en muzikanten die hier in de buitenlucht werken en optreden.

Montpellier is KLM's zesde bestemming in Frankrijk met een rechtstreekse lijndienst. Air France vliegt vanuit de beide Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly al langer op Montpellier.

Dienstregelingen nieuwe bestemmingen (lokale tijd)

  • Vertrek vanuit Amsterdam 10:00 – Aankomst in Belfast 10:40
  • Vertrek vanuit Belfast 11:15 – Aankomst in Amsterdam 13:50
  • Vertrek vanuit Amsterdam 14:25 – Aankomst in Krakau 16:20
  • Vertrek vanuit Krakau 16:55 – Aankomst in Amsterdam 18:55
  • Vertrek vanuit Amsterdam 14:40 – Aankomst in Montpellier 16:35
  • Vertrek vanuit Montpellier 17:10 – Aankomst in Amsterdam 19:10

(*) Alle vluchten worden uitgevoerd door KLM Cityhopper.