Amstelveen,
31
oktober
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst Kigali en verstevigt positie in Afrika

Samenvatting

KLM voert vandaag de eerste vlucht uit naar Kigali in Rwanda. Kigali wordt vijf maal per week aangeboden met een tussenstop in Entebbe. Deze nieuwe vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A330-200. Het toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 213 in de Economy Class.

KLM biedt met Air France nieuwe bestemmingen en meer frequenties aan in Afrika met ingang van de winterdienstregeling, die vandaag is gestart. Ook de samenwerking met partner Kenya Airways wordt verder uitgebreid. De capaciteit van KLM en Air France is deze winter verhoogd met ruim 4 % ten opzichte van vorig jaar. De AIR FRANCE KLM groep biedt deze winter 43 bestemmingen in Afrika met meer dan 200 frequenties per week. KLM verstevigt hiermee haar positie in Afrika.


Vier nieuwe bestemmingen

Naast de start van Kigali door KLM, opent Air France per die datum twee keer per week een lijndienst naar Bata in Equatoriaal Guinea. Vanaf de start van de zomerdienstregeling, 27 maart 2011, wordt Tripoli (Libië) naast de bestaande KLM diensten ook vijf keer per week door Air France uitgevoerd. Daarnaast kunnen passagiers via Parijs met Air France twee keer per week van en naar Freetown in Sierra Leone en driemaal per week van en naar Monrovia in Liberië.


Meer frequenties

KLM biedt de gehele winterperiode een dagelijkse vlucht aan naar Dar es Salaam en Kilimanjaro in Tanzania. Voor zomer 2011 worden de frequenties van de lijndiensten van KLM naar Tripoli verhoogd van zes naar zeven keer per week. Daarnaast zal KLM Abuja/ Kano verhogen van driemaal naar viermaal per week en Entebbe/Kigali van vijf naar zes keer per week bedienen. Pointe Noire (Congo) en Libreville (Gabon) worden vanaf 13 december 2010 vijf keer in plaats van vier keer per week door Air France aangeboden. Voor Libreville geldt dat dit nog onder voorbehoud is van het verkrijgen van landingsrechten van de autoriteiten in Gabon. Air France voert Malabo in Equatoriaal Guinea vanaf september 2010 één keer per dag uit.


Partnership Kenya Airways

Dankzij het samenwerkingsverband met Kenya Airways, biedt KLM een uitgebreider netwerk aan met nog meer bestemmingen en frequenties in Oost-Afrika. Vanaf de hub Nairobi worden o.a Ndola, Harare, Mombasa, Lusaka, Lilongwe, Bujumbura en Zanzibar met Kenya Airways aangeboden. Air France biedt in samenwerking met Kenya Airways onder andere de bestemmingen Dzaoudzi en Moroni aan via Nairobi.


Moderne vloot

KLM vliegt de routes naar Afrika voornamelijk met de Airbus A330-200 en de Boeing 777- 200, moderne toestellen met een gemiddelde leeftijd van 4,7 jaar. Alle toestellen zijn uitgerust met de nieuwste persoonlijke inflight entertainment systemen. Daarnaast heeft KLM de Economy Comfort-zone geïntroduceerd voor extra comfort tijdens de vlucht.


KLM Club Africa

Om het zakendoen in Afrika makkelijker te maken, biedt KLM Club Africa. Dit online platform biedt nuttige contacten om succesvol en doelgericht zaken te doen in Afrika. Deelnemers aan Flying Blue, het frequent flyer programma van Air France en KLM, hebben toegang tot deze service.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws