Amstelveen,
01
oktober
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM start 'from Holland' food & wine festival

Samenvatting

In de maanden oktober en november staan alle KLM-vluchten vanuit Amsterdam in het teken van het ‘From Holland’ Festival. Het jaarlijks terugkerende festival aan boord van KLM vluchten benadrukt deze keer de kenmerkende Nederlandse aard van KLM. Passagiers beleven zoveel mogelijk “Holland” tijdens de reis.

Nederlandse maaltijden

De maaltijden die KLM tijdens het festival op intercontinentale vluchten in de World Business Class vanuit Amsterdam serveert, zijn van de hand van chef Wilco Berends van Restaurant De Nederlanden uit Vreeland. Berends staat bekend om zijn bijzondere culinaire creaties uit de met een Michelin-ster bekroonde keuken. De beroemde Hollandse houten klompen zijn in de World Business Class verwerkt tot peper– en zout stel.

Ook de maaltijden in de Intercontinentale Economy Class zijn typisch Hollands. Op het menu staan onder andere rode kool met rundstoofvlees en een smakelijke Indische maaltijd die het Nederlandse erfgoed benadrukt.

Voor het eerst dit jaar is het festival ook actief op de Europese vluchten. Blond Amsterdam heeft een vrolijke ‘From Holland with love’ verpakking voor de sandwiches ontworpen.


Nederlandse wijnen

De wijnen die KLM schenkt aan boord zijn ook van Nederlandse bodem. Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Zeeland levert wijnen voor het ‘From Holland’ festival. Deze wijnhoeve is met tien hectare de grootste wijngaard van Nederland. De Achterhoekse Wijnbouwers zijn de tweede wijnleverancier. De afgelopen jaren hebben de wijnbouwers met diverse witte en rode wijnen en rosés reeds uitstekende resultaten behaald bij de Nederlandse Wijnkeuringen. Daarnaast biedt KLM ook wijnen van Nederlandse wijnboeren uit het buitenland aan.

Tijdens de reis kunnen passagiers zich vermaken met Nederlandse films, muziek en programma’s via het Inflight Entertainment Systeem.

“We vervoeren dagelijks vele passagiers met allerlei nationaliteiten. Wij hebben deze keer gekozen voor het thema Holland zodat zij het Nederlandse karakter van KLM kunnen beleven tijdens hun reis. De Nederlandse keuken en wijnen zijn verrassend en van uitstekende kwaliteit. We zijn er trots op dat we die aan onze passagiers kunnen aanbieden tijdens het ‘From Holland’ festival”, vertelt Erik Varwijk, Executive Vice President International & the Netherlands.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws