Amstelveen,
15
december
2015
|
10:30
Europe/Amsterdam

KLM start dienstregeling naar Salt Lake City (VS) en Ibiza (Spanje)

Samenvatting

Komend jaar breidt KLM de dienstregeling uit met vluchten naar Salt Lake City in de Verenigde Staten. Daarnaast voert KLM in het zomerseizoen gedurende een periode van acht weken vluchten uit naar het Spaanse eiland Ibiza.

Het netwerk van KLM blijft zich positief en verder ontwikkelen met meer capaciteit en prachtige nieuwe bestemmingen. Afgelopen week voegde KLM vijf nieuwe Europese bestemmingen toe, nu komen daar Ibiza en Salt Lake City bij. Met deze 2 nieuwste bestemmingen worden wederom een groter stuk van zowel de zakelijke als de vrijetijdsmarkt bediend.
Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland

Amsterdam - Salt Lake City, uitgevoerd door KLM vanaf 5 mei 2016.
Met ingang van 5 mei 2016 vliegt KLM tweemaal per week, op donderdag en zaterdag, naar Salt Lake City. Vanaf 4 juli neemt de frequentie toe en vliegt KLM ook op maandagen naar Salt Lake City. KLM speelt bovendien in op de vraag van klanten door aan boord van de A330-200 drie verschillende passagiersklassen te bieden: World Business Class (30 stoelen), Economy Class (178 stoelen) en Economy Comfort (35 stoelen). Deze laatste reisklasse biedt stoelen met 10 cm meer beenruimte, een tweemaal zo ver naar achteren verstelbare rugleuning en voorrang bij het uitstappen.

De nieuwe KLM-vluchten naar Salt Lake City zijn een aanvulling op de bestaande dagelijkse vlucht tussen Salt Lake City en Amsterdam, die wordt uitgevoerd door Delta Air Lines, de trans-Atlantische jointventurepartner van AIR FRANCE KLM. Salt Lake City is een van de vijf hubs van Delta. Dankzij codesharing met Delta kan KLM haar passagiers via Salt Lake City naadloze aansluitingen naar meer dan 50 Noord-Amerikaanse bestemmingen bieden.

Over Salt Lake City
Salt Lake City is de hoofdstad en tevens de dichtstbevolkte stad van de staat Utah. In en om deze dichtbevolkte stad wonen maar liefst 1,2 miljoen mensen. De stad werd in 1847 gesticht door mormonen en is de thuishaven van het hoofdkwartier van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Salt Lake City is dankzij de vele recreatiemogelijkheden – specifieker: de nabijgelegen skigebieden – een toeristische trekpleister. Salt Lake City is bovendien bekend van de Olympische Winterspelen van 2002 en is een populaire bestemming voor iedereen die de talloze nationale parken in de omgeving wil bezoeken. Daarnaast is Salt Lake City dé hoofdstad van Amerika’s industriële bankwezen.

Vluchtschema’s Amsterdam - Salt Lake City (lokale tijden)
Van 5 mei t/m 18 juni en van 8 september t/m 29 oktober vertrekken de vluchten om 10.20 uur vanuit Amsterdam en komen ze om 12.40 uur plaatselijke tijd aan in Salt Lake City. De terugvlucht vertrekt om 14.50 uur plaatselijke tijd vanuit Salt Lake City en komt de volgende ochtend om 8.20 uur aan in Amsterdam.

Van 23 juni t/m 5 september vertrekken de vluchten om 12.30 uur vanuit Amsterdam en komen ze om 14.50 uur plaatselijke tijd aan in Salt Lake City. De terugvlucht vertrekt om 16.50 uur plaatselijke tijd vanuit Salt Lake City en komt de volgende ochtend om 10.20 uur aan in Amsterdam.

Ibiza in het hoogseizoen
De dienstregeling naar Ibiza loopt van 4 juli 2016 t/m 25 augustus 2016. De vluchten worden alleen op doordeweekse dagen uitgevoerd. Vluchten naar Ibiza kunnen vanaf woensdag 16 december worden geboekt.

Vluchtschema naar Ibiza (plaatselijke tijden)

  • Vertrek vanuit Amsterdam 14.05 uur – aankomst in Ibiza 16.40 uur;
  • Vertrek vanuit Ibiza 17.30 uur – aankomst in Amsterdam 20.10 uur;
  • Type toestel: Boeing 737-700.

De KLM vluchten naar Ibiza in het zomerseizoen zijn een aanvulling op de bestaande Transavia vluchten vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam naar het Spaanse eiland.