Amstelveen,
22
juni
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM start commerciële vluchten Amsterdam - Parijs op biokerosine

Samenvatting

KLM zet opnieuw een belangrijke stap in de verduurzaming van de luchtvaart. In september start KLM met meer dan 200 vluchten op biokerosine tussen Amsterdam en Parijs. “KLM heeft wederom aangetoond de ontwikkeling van biokerosine te stimuleren”, stelde managing director van KLM Camiel Eurlings. “In november van 2009 hebben wij laten zien dat vliegen op biokerosine technisch mogelijk is. Nu, anderhalf jaar na onze eerste demonstratievlucht op Camelina, is er wereldwijd een nieuwe fase bereikt, die van certificering. Het is luchtvaartmaatschappijen binnen zeer afzienbare tijd toegestaan commerciële vluchten op biobrandstof aan te bieden. Ik ben er dan ook bijzonder trots op aan te kondigen dat KLM in september deze substantiële stap zet”.

De vluchten worden uitgevoerd op biobrandstof gemaakt van afgewerkt frituurvet (Used Cooking Oil). KLM staat open voor verschillende grondstoffen voor het eindproduct mits ze voldoen aan diverse duurzaamheidscriteria waaronder substantiële vermindering van CO2 uitstoot, minimale negatieve impact op biodiversiteit en voedselvoorziening. Tevens voldoet alle biobrandstof die KLM gebruikt aan dezelfde technische specificaties als traditionele kerosine. Er zijn dan ook geen aanpassingen nodig aan vliegtuigmotoren of de infrastructuur.

 
De brandstof is geproduceerd door Dynamic Fuels en geleverd door SkyNRG, het consortium dat KLM in 2009 met North Sea Group en Spring Associates is gestart. SkyNRG werkt actief aan het ontwikkelen van een duurzame productieketen van biobrandstoffen voor de luchtvaart. De duurzaamheid van alternatieve kerosine hangt af van veel factoren en wordt voor iedere grondstof opnieuw vastgesteld. Om nu en in de toekomst op dit gebied de juiste beslissingen te nemen, wordt SkyNRG geadviseerd door een onafhankelijke Sustainability Board, bestaande uit het Wereld Natuur Fonds, Solidaridad en het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. Een positief advies van de Sustainability Board is van groot belang voor KLM.

 
KLM onderschrijft ook de visie van het Energy Report van het World Wide Fund for Nature dat voor onder meer de luchtvaart, alternatieve brandstoffen van biomassa de enige passende vervanging zijn voor fossiele brandstoffen. Eurlings: “De weg naar honderd procent duurzame energie is een enorme uitdaging. Het kostenniveau van biobrandstoffen moet substantieel en structureel omlaag. Dit kan door innovaties, samenwerking en de juiste wetgeving die biobrandstof in de luchtvaart stimuleert, maar wel met oog voor eerlijke concurrentie. We moeten echt gezamenlijk blijven optrekken om continu over verantwoorde brandstof te kunnen beschikken”.

 
KLM maakt zich al sinds 2007 sterk voor de ontwikkeling van duurzame biobrandstof. Air France-KLM is daarnaast ook leidend in de industrie op het gebied van fuel efficiency. Al zes jaar op rij is Air France-KLM sector leader in de Dow Jones Sustainability Index.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws