Amstelveen,
22
november
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM serveert maaltijden van Jonnie Boer

Samenvatting

KLM serveert vanaf 1 december in haar World Business Class maaltijden van chefkok Jonnie Boer van restaurant de Librije. Met deze topchef biedt KLM hoogstaande kwaliteit aan haar passagiers en benadrukt daarmee haar Nederlandse afkomst.

Jonnie Boer is samen met zijn vrouw Thérèse eigenaar van Restaurant De Librije in Zwolle. Het restaurant is bekroond met maar liefst drie Michelinsterren en behoort tot de top 50 van de wereld. Thérèse Boer is naast gastvrouw van de Librije ook sommelier. KLM schenkt tijdens deze vluchten wijnen uit de ‘Lady Librije-lijn’ van Thérèse Boer, wijnen speciaal door haar geselecteerd.

“KLM blijft investeren in de service aan boord door samen te werken met deze Nederlandse topchef en sommelier”, aldus Erik Varwijk, Executive Vice President KLM Commercial. “De exclusieve maaltijden dragen bij aan de vernieuwing die KLM in de World Business Class wil doorvoeren, waarbij we onze Nederlandse roots accentueren.”

“Gerechten samenstellen voor KLM was een spannend avontuur” zegt Jonnie Boer. “ Zoals altijd hebben wij mooie en pure producten gebruikt van een hoge kwaliteit en zijn er prachtige wijn- spijscombinaties ontstaan. Nu kunnen wij vele passagiers van de World Business Class kennis laten maken met de door ons geïnspireerde gerechten”.

De maaltijden van Jonnie Boer worden van 1 december 2010 tot eind september  2011 geserveerd op de intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam. In totaal hebben KLM en Jonnie Boer drie verschillende menu’s ontwikkeld. Met ingang van de zomerdienstregeling op 27 maart 2011 worden de maaltijden op servies van de Nederlandse topontwerper Marcel Wanders gepresenteerd.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws