Amstelveen,
01
oktober
2013
|
08:57
Europe/Amsterdam

KLM serveert maaltijden van eigen bodem tijdens ‘From Holland’ festival

Samenvatting

In de maanden oktober en november staan alle intercontinentale KLM-vluchten vanuit Amsterdam voor het vierde jaar in het teken van Nederland. Dan vindt aan boord namelijk het ‘From Holland’ festival plaats. Niemand minder dan de Amsterdamsetopchef Onno Kokmeijer van sterrenrestaurant Ciel Bleu, heeft dit jaar de World Business Class-maaltijden samengesteld.

KLM kiest ook dit jaar voor het thema From Holland, onze passagiers waarderen het typisch Nederlandse karakter van het festival. Met het festival benadrukt KLM de kenmerkende Nederlandse aard en laat passagiers zoveel mogelijk “Holland” beleven tijdens de reis.
Camiel Eurlings, President- Directeur van KLM

Maaltijden van Nederlandse bodem
Tijdens het festival bestaan de maaltijden uit allerlei producten afkomstig van lokale leveranciers. Zo introduceert KLM gerechten met rundvlees van De Vrije Koe. De Vrije Koe is een bedrijf dat zich inzet voor de terugkeer van oud Hollandse runderrassen, waaronder de Blaarkop, in het Nederlandse landschap. De koeien lopen vrij rond in natuurgebieden in Noord-Holland en worden niet bijgevoerd of versneld grootgebracht. KLM en De Vrije Koe zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Dit initiatief is een volgende stap in de verduurzaming van onze catering, om dit te bereiken werkt KLM nauwe samen met al haar leveranciers.

Ook serveren we dit jaar Noordzee tong met het MSC keurmerk, een stamppotje met kipworstjes, Bossche bollen en hagelslag.

Topchef Onno Kokmeijer
Onno Kokmeijer heeft alle World Business Class maaltijden samengesteld die tijdens het festival geserveerd worden. Onno werkt als Executive Chef & Manager bij Ciel Bleu restaurant, onderdeel van Hotel Okura Amsterdam.

Bloemen verkopen aan boord
KLM is de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die verse bloemen gaat verkopen aan boord. De bloemen zijn van Frederique’s Choice, het bloemenmerk van een van Nederlands eerste topmodellen Frederique van der Wal. De bloemen, oranje rozen, komen van een Nederlandse kweker en worden duurzaam geteeld. Frederique is ook aan boord op de openingsvlucht van het Festival naar Curaçao.

Tegeltjeswijsheden
Tijdens het festival zijn alle servetten, headrest covers, koffie-cups en zelfs een bijzonder retro pepermuntblikje uit de World Business Class versierd met typisch Hollandse tegelwijsheden. Verder zijn de maaltijdplateau’s in Economy Class voorzien van schilderijen van het Rijksmuseum en Van Gogh. Ook de maaltijden van de Europe Business Class bestaan uit verschillende producten van Hollandse bodem. Tijdens de reis kunnen passagiers zich vermaken met Nederlandse films, muziek en programma’s via het Inflight Entertainment Systeem.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release