Amstelveen,
05
november
2012
|
10:05
Europe/Amsterdam

KLM serveert maaltijden sterrenchef Richard Ekkebus

Samenvatting

KLM serveert vanaf 1 december 2012 in de World Business Class maaltijden van Richard Ekkebus van restaurant Amber in het Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hongkong. 

Erik Varwijk, Managing Director KLM
KLM is zeer verheugd over de samenwerking met Richard Ekkebus. Deze Nederlandse chef in Hongkong past goed bij KLM; internationaal en tegelijkertijd Nederlands. De chefs helpen ons om steeds te blijven vernieuwen, ze dagen ons daarin uit en op deze manier zijn we in staat steeds opnieuw prachtige menu’s te ontwikkelen voor onze WBC-passagiers.
Erik Varwijk, Managing Director KLM
Ik ben buitengewoon vereerd om uitgenodigd te zijn om de World Business Class menu’s van KLM te mogen ontwikkelen en mijn naam te mogen toevoegen aan de illustere lijst van voorgangers. Ik vind het project een ware uitdaging en hoop dat mijn Nederlandse roots en internationale kookervaring waarde toevoegt aan het menu van de World Business Class.
Richard Ekkebus

KLM biedt al jaren maaltijden aan in de World Business Class die zijn ontwikkeld door diverse Nederlandse topchefs. Op deze manier blijft KLM investeren in de service aan boord, door samen te werken met topchefs en sommeliers. Met Richard Ekkebus biedt KLM wederom hoogstaande kwaliteit aan haar passagiers, na eerder maaltijden van Sergio Herman, Jonnie Boer, Mario Ridder en de Vlaamse Peter Goossens aan boord te serveren.

De maaltijden van Richard Ekkebus worden van 1 december 2012 tot eind september 2013 geserveerd op de intercontinentale World Business Class vluchten vanuit Amsterdam. Nieuw is dat nu ook vanuit Hongkong maaltijden van Richard Ekkebus aan boord zijn.

Richard Ekkebus houdt als Director of Culinary Operations and Food and Beverage van het Landmark Mandarin Oriental toezicht op alle gerechten in een van de meest luxueuze en onderscheidende vijf-sterren hotels van Hongkong. Onder zijn leiding kreeg zijn restaurant voor het vierde achtereenvolgende jaar twee Michelin-sterren toegekend. Restaurant Amber behoort tot de top 50 van beste restaurants ter wereld.

Begin 2013 breidt Richard Ekkebus zijn werkzaamheden in China verder uit, wanneer restaurant Fifty 8° Grill by Richard Ekkebus in het Mandarin Oriental Pudong hotel Shanghai geopend wordt.

 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws