Amstelveen,
10
april
2013
|
14:44
Europe/Amsterdam

KLM lanceert KLM Space Campaign

Samenvatting

Vandaag kondigde KLM de lancering aan van een nieuwe promotiecampagne: Claim your place in Space. Met deze campagne steunt KLM Space Expedition Corporation (SXC), dat ernaar streeft op 1 januari 2014 de eerste commerciële ruimtereis vanaf Curaçao mogelijk te maken.

Deelnemers kunnen zich aanmelden op www.klm.com/space om zo kans te maken op een unieke prijs: een echte ruimtevlucht. Deze campagne is hiermee een perfect voorbeeld van KLM’s pioniersgeest en onderstreept de avontuurlijke ondernemingsdrift van het bedrijf.

Meedoen is gemakkelijk. Op 22 april lanceert KLM vanuit de woestijn in de Amerikaanse staat Nevada een speciale ruimteballon. Daaronder hangen camera’s en een gps, zodat de reis van de ballon door de ruimte precies kan worden gevolgd. Zodra de ballon de buitenste atmosfeer nadert, zet hij uit tot hij uiteindelijk zijn hoogste punt bereikt en knapt. De lading zweeft vervolgens aan een parachute terug naar de aarde. Voordat we de ballon lanceren, kunnen deelnemers online voorspellen welke hoogte de ballon zal bereiken. De meest nauwkeurige voorspelling van deze place in space wint een vlucht voor twee personen naar Curaçao, een verblijf in een luxe hotel ter plaatse en een unieke ruimtevlucht voor één persoon aan boord van raketvliegtuig SXC Lynx.

Met deze campagne en door het stimuleren van nieuwe technologieën steunt KLM SXC bij het vinden van een verantwoorde, duurzame manier om ruimtereizen mogelijk te maken.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws