Amstelveen,
01
juli
2015
|
21:53
Europe/Amsterdam

KLM past frequenties winterschema aan

Samenvatting

KLM vermindert de geplande vluchten en brengt daarmee de geplande groei terug in de dienstregeling van het winterseizoen 2015/2016. Deze aanpassing betekent een verlaging van ongeveer een half miljoen stoelen ten opzichte van de eerdere planning. Het winterseizoen loopt van 25 oktober tot en met 26 maart.

Op tien Europese bestemmingen worden frequenties gereduceerd. Verder wordt op bestemmingen in Afrika, Japan en Brazilië het frequentieniveau verminderd. KLM zal er alles aan doen om mogelijk ongemak voor de passagiers tot een minimum te beperken.

De aanpassing is het gevolg van de inkomsten die onder druk staan bij KLM. Deze druk op de inkomsten maakt verdere versnelling van de plannen binnen het Perform 2020 programma van AIR FRANCE KLM noodzakelijk. Sinds eind 2014 wordt met een breed scala aan initiatieven gewerkt om KLM concurrerender te maken. Snelheid is daarbij essentieel.

KLM heeft eerder al overeenstemming bereikt met de cabine- en grondbonden over een nieuwe cao. Implementatie daarvan is afhankelijk van een akkoord met de piloten. De pilotenvakbond VNV heeft nog niet ingestemd met de benodigde productiviteitsverhoging.