Amstelveen,
18
juni
2014
|
16:31
Europe/Amsterdam

KLM past bagagebeleid aan op Europese bestemmingen voor Flying Blue Ivory-deelnemers

Samenvatting

Met ingang van 1 oktober 2014 past KLM het ruimbagagebeleid aan voor Flying Blue Ivory deelnemers die binnen Europa met een Economy Class ticket reizen. Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers en SkyTeam Elite- en Elite Plus-deelnemers betalen geen toeslag voor hun ruimbagage. Ivory-deelnemers krijgen vanaf 1 oktober 2014 vijftig procent korting op het reguliere ruimbagagetarief.

In 2013 introduceerde KLM een tarief voor ruimbagage voor Economy Class vluchten binnen Europa. Daarmee speelde KLM in op veranderd klantgedrag. Ivory-deelnemers waren daarbij vrijgesteld van betaling.

Alle Ivory-deelnemers krijgen vanaf 1 oktober 2014 vijftig procent korting op hun eerste stuk ruimbagage bij het boeken van een KLM-ticket op een Europese bestemming. Dit kost dan 7,50 euro voor een enkele reis bij online inchecken voor de vlucht en 15 euro bij inchecken op de luchthaven. In lijn met het aanbod van de keuzemogelijkheden die KLM haar klanten biedt, kan ruimbagage ook betaald worden met Miles. Ivory-deelnemers betalen dan 1500 Miles per vlucht via Mijn Reis op klm.nl. Op deze manier blijft KLM de relatie met haar loyale klanten belonen.

Het nieuwe beleid voor Ivory-deelnemers geldt voor tickets uitgegeven op en na 1 oktober 2014.  Verder behoudt de klant altijd de keuze om met of zonder ruimbagage te reizen op Europese vluchten in Economy Class.

Voor BlueBiz-deelnemers en gecontracteerde zakelijke klanten van KLM is de betaling niet van toepassing.