Amstelveen,
07
oktober
2013
|
09:51
Europe/Amsterdam

KLM partner bij Luchtvaart College Schiphol

Samenvatting

KLM is nu partner van Luchtvaart College Schiphol (voorheen Schiphol College). Hiermee is het college nog krachtiger én slagvaardiger in het ontwikkelen en organiseren van ‘werken & leren’ voor de luchtvaartsector. Luchtvaart College Schiphol bundelt de krachten van de luchtvaart gerelateerde bedrijven, het beroepsonderwijs en de overheidsinstanties in de regio en versterkt de arbeidsmarkt op Schiphol.

Ik geloof in het samenbrengen van de lucht-vaartpraktijk en beroepsonderwijs om zo een duurzame arbeidsmarkt op de luchthaven te bevorderen.
Camiel Eurlings, President-directeur van KLM
Luchtvaart College Schiphol bewijst met haar programma’s dat ze ‘werken & leren’ in luchtvaartsector verbindt. Mijn ambitie is hét centrum te worden waar iedereen die op de luchthaven werkt of wil werken terecht kan voor persoonlijke groei en met werkend leren zich weet te ontwikkelen.
Dionne Vorst, Directeur Luchtvaart College Schiphol
Met KLM als nieuwe partner binnen Luchtvaart College Schiphol laat onze sector concreet zien de krachten te bundelen en verantwoordelijkheid te willen dragen voor duurzame werk-gelegenheid in de regio en in Nederland.
Jos Nijhuis, CEO Schiphol Group.
Met de KLM aan boord krijgt het Luchtvaart College Schiphol meer kansen en mogelijkheden om invulling te geven aan het werken en leren op deze veelzijdige arbeidsmarkt.
Edo de Jaeger, Voorzitter College van Bestuur ROC van Amsterdam
De samenwerking van Amsterdam met het Luchtvaart College, KLM, Schiphol en ROC van Amsterdam is een goed voorbeeld van gezamenlijk optreden van gemeente, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Samen maken we werk van het verbinden van Amsterdamse werkzoekenden met de werkgevers op de mainport.
Andrée Van Es, wethouder Amsterdam

Nieuwe directeur
Dionne Vorst is aangesteld als directeur van Luchtvaart College Schiphol. Zij vervulde hiervoor verschillende managementfuncties binnen HR bij KLM. Zij volgt Jeroen Ankersmit en Judith Kronenburg op, die de functie van directeur deelden. Jeroen Ankersmit zal naast zijn functie als directievoorzitter MBO College Airport en MBO College Amstelland actief betrokken blijven.

Expertisecentrum voor ‘werken & leren’
Met de toetreding van KLM, de continue groei van haar netwerk en uitbreiding van haar programma’s, mag Luchtvaart College Schiphol zich het expertisecentrum voor ‘werken & leren’ in de luchtvaart noemen.  In de werk- en leerprogramma’s die ze ontwikkelt voor de bedrijven worden mensen in beweging gebracht. Het doel is enerzijds medewerkers in de luchtvaartsector de mogelijkheid bieden om te blijven beschikken over de gewenste kennis en competenties en anderzijds nieuwe instroom van medewerkers afstemmen op de behoefte van het bedrijfsleven, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam heeft een directe samenwerking met het Luchtvaart College Schiphol voor  de plaatsing van werkzoekenden die via een specifiek luchthaven gericht (BBL) opleidingstraject aan het werk gaan.

Bereikt in de afgelopen jaren
Sinds 2007 ontwikkelt Luchtvaart College Schiphol werk- en leerprogramma’s voor de luchtvaartsector, waaronder 8 nieuwe mbo-opleidingen als luchthavenbeveiliger, luchtvracht- en facilitair medewerker, 2 verkorte mbo programma’s  op maat voor airport retail en management assistent en 3 opleidingsportalen op maat voor bedrijven. Per jaar worden gemiddeld 600 studenten opgeleid, 300 studenten aan een stageplek geholpen en 1.000 werknemers getraind of geschoold.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release