Amstelveen,
18
oktober
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

KLM ’official carrier’ van de Amsterdam Marathon

Samenvatting

Naast KLM’s sponsorship van de Curaçao Marathon, gaat KLM Nederland nu ook een partnership aan met de TCS Amsterdam Marathon. Deze wordt vandaag voor de 40e keer gehouden. Het deelnemersveld bestaat uit 45.000 lopers, 104 nationaliteiten, waaronder ongeveer 100 Flying Blue deelnemers en 100 KLM-ers.

De keuze van KLM om een tweede marathon te steunen, is niet geheel toevallig. Na golf is hardlopen bij onze ‘frequent flyers’ het meest populair. De online Flying Blue Running community telt maar liefst 25.000 deelnemers. Hardlopen kan overal ter wereld. Dit is voor ons interessant, omdat een groot deel van deze sporters met KLM zal reizen. De marathon verbindt deelnemers en bezoekers op sociale en sportieve wijze met KLM. Daarnaast is hardlopen een gezonde en duurzame sport, hetgeen we vanuit een gezond werkgeverschap graag steunen.
Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland

De Amsterdam Marathon is de grootste marathon van Nederland en behoort tot de grootste marathons van Europa, georganiseerd door de Stichting Sportevenementen Le Champion. Naast de marathon, is er ook een halve marathon, Business Run van 8 km en Kids Run van 700 meter voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Zowel de start als de finish is in het Olympisch Stadion. In het stadion ontvangt KLM de deelnemers van haar Flying Blue loyaliteitsprogramma in een speciaal voor hen ingerichte ruimte.

KLM Curaçao Marathon
KLM is tevens titelsponsor van de tweede editie van de KLM Curaçao Marathon, die op zondag 29 november 2015 in Willemstad plaatsvindt. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Run in the Sun.