Amstelveen,
12
april
2013
|
12:30
Europe/Amsterdam

KLM’s nieuwste Airbus heet Museumplein

Samenvatting

Vandaag heeft KLM haar twaalfde Airbus 330-200 opgehaald in Toulouse. Dit toestel heeft de naam Museumplein gekregen, als eerbetoon aan de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en haar in 2013 jubilerende iconen.

Alle Airbussen van KLM hebben stadspleinnamen. Naast Dam, KLM’s eerste Airbus, verdient het overbekende Amsterdamse Museumplein uiteraard een mooie plek in onze Airbus-vloot. Zeker in dit jaar, waarin KLM de trotse hoofdsponsor en official carrier van Amsterdam 2013 is. Met de komst van deze Airbus 330-200, wordt de KLM-vloot verder gemoderniseerd. KLM blijft juist in deze tijd investeren in schone en zuinigere vliegtuigen om optimale service aan de klant te garanderen. De Airbus 330-200 biedt 30 Business Class stoelen, 35 Economy Comfort stoelen en 178 Economy stoelen. De A330-vloot van KLM komt met dit nieuwe toestel op zestien toestellen, twaalf Airbus A330-200 en vier Airbus A330-300.
Pieter Elbers, Managing Director & Chief Operating Officer KLM

De jubilea die rond het Museumplein worden gevierd zijn 125 jaar Concertgebouw en Koninklijk Concertgebouw Orkest, 40 jaar Van Gogh Museum en de opening van het nieuwe Rijksmuseum morgen.

Het vliegtuig Museumplein wordt ingezet naar bestemmingen in de Verenigde Staten, Afrika, Midden-Oosten en het Caribisch gebied.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws