Amstelveen,
19
maart
2013
|
16:58
Europe/Amsterdam

KLM blijft investeren in de klant

Samenvatting

KLM presenteert vandaag het nieuwe World Business Class (WBC) cabine interieur, inclusief de nieuwe full flat stoel. KLM wil het WBC-thuisgevoel voor onze Business Class klanten verhogen en daar hoort een nieuw cabine-interieur bij. Hiermee komt KLM tegemoet aan de wensen van de klanten. 

Ik ben ervan overtuigd dat dit eigentijdse interieur zeer gewaardeerd gaat worden door onze klanten en dat het aan hun wensen voldoet. Ook in crisistijden blijft KLM investeren in klantcomfort. Ik ben trots op dit prachtige en unieke resultaat; een gehele World Business Class cabine ontworpen door een Nederlandse topdesigner. Hiermee willen wij onze passagiers een warm thuisgevoel geven.
Peter Hartman, President-directeur van KLM
Dat KLM open staat voor deze benadering van het interieur is heel bijzonder. Vliegtuiginterieurs voldoen aan ongelooflijk veel technische eisen. Hier hebben we rekening mee gehouden, door bijvoorbeeld de nieuwe stoel te versimpelen, een andere kleur te geven en te bekleden met hoogwaardig textiel.
Hella Jongerius, Nederlands topdesigner

Cabine interieur
KLM introduceert samen met Nederlands topdesigner Hella Jongerius een geheel nieuwe sfeer, inrichting en uitstraling in de Business Class. Het uitgangspunt is comfort en privacy van de klant en passend bij KLM. Naast de nieuwe full flat stoel bestaat het interieur uit nieuw tapijt, wanddecoratie, gordijnen, dekens, kussens en stoelbekleding. Als eerste worden alle Boeing 747-400’s omgebouwd, met een totaal van 22 toestellen. KLM verandert zo de gehele WBC in een staaltje top Dutch design en benadrukt hiermee de trots op haar Nederlandse afkomst en internationale allure.

Full flat stoel
De nieuwe full flat stoel biedt onze klanten een optimaal comfort. De stoel is horizontaal verstelbaar waardoor de passagier geheel plat kan rusten. De positie van de stoel in de cabine en de gescheiden televisieschermen geven de passagiers meer privacy. Tevens is er opbergruimte in de stoelzak naast de passagier en onder de televisieschermen. Het aantal stoelen in de Business Class wordt terugbracht van 42 naar 35 in de Boeing 747-400. De stoel is de Diamond Seat van B/E Aerospace.

Designconcept
Dat onze passagiers zich maximaal thuis voelen aan boord is het uitgangspunt voor het nieuwe interieur. Dat betekent een ommekeer van zakelijke omgeving naar een meer huiselijke omgeving. Dit is gerealiseerd door het gebruik van een karakteristiek warm kleurenpalet, het gebruik van duurzame materialen en het bieden van persoonlijk comfort. Het design is tijdloos, herkenbaar en de verbindende factor zijn de stippen, die in ieder item op een andere manier terugkomen.

KLM-blauw
In het nieuwe interieur is vanzelfsprekend de herkenbare, frisse, blauwe KLM- kleur aanwezig. Om een comfortabele atmosfeer aan boord te creëren, heeft Hella Jongerius warme kleuren toegevoegd aan het huidige kleurenpallet, die het KLM-blauw extra laten stralen. Naast KLM-blauw zijn er vijf nieuwe kleuren: aubergine, donkerbruin, nachtblauw, kobalt en donkergrijs.

Innovatief en duurzaam
Duurzaamheid is bij KLM bij alle nieuwe ontwikkelingen een van de uitgangspunten. Het nieuwe design moest daarom naast innovatief ook duurzaam zijn. Hierbij heeft Hella Jongerius naar nieuwe oplossingen binnen de bestaande mogelijkheden van de airline industrie gezocht. In het tapijt zijn onder meer voormalige KLM-damesuniformen verwerkt. Het oude tapijt wordt standaard gerecycled bij KLM samen met de Nederlandse tapijtproducent Desso op de zogeheten cradle-to-cradle manier. Dit past helemaal binnen het CSR-beleid dat KLM al jarenlang voert.

In juli 2013 vliegt KLM het eerste toestel met nieuw interieur inclusief de nieuwe stoel. Als eerste worden alle Boeing 747-400’s omgebouwd, met een totaal van 22 toestellen. In april 2014 is de gehele 747-vloot omgebouwd. Daarna staan 15 Boeing 777-200’s op de planning in de zomer van 2014.

 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws