Amstelveen,
14
juli
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

KLM-netwerk in Caraïben en Zuid-Amerika op dezelfde sterkte als in 2019

Samenvatting

Het KLM-netwerk in de Caraïben en Zuid-Amerika is met 17 bestemmingen op dezelfde sterkte als in 2019. Port of Spain (Trinidad & Tobago) en Bridgetown (Barbados) zullen in de winter van 2021 als nieuwe bestemmingen worden toegevoegd.

Naar veel landen in de Caraïben en Zuid-Amerika zijn alleen noodzakelijke reizen mogelijk; de reisrestricties zijn nog steeds aanzienlijk. Ook geldt voor een aantal landen een verplichte quarantaine bij thuiskomst. De kleurcode voor Aruba, Bonaire en Curaçao is geel en dus zijn reizen naar deze eilanden mogelijk. Omdat nu geldende regels kunnen veranderen raadt KLM reizigers aan om zich goed te informeren over de geldende regels via wijsopreis.nl en klm.traveldoc.aero. Vanzelfsprekend houdt KLM zich aan alle reisrestricties en maatregelen vanuit overheden.

Het wereldwijde bestemmingennetwerk staat centraal in KLM’s strategie om sterker en concurrerender uit de coronacrisis te komen. KLM heeft sinds de start van de COVID-19-pandemie dit netwerk zoveel mogelijk in stand gehouden. Daardoor konden klanten (noodzakelijke) reizen maken en kon vervoer van vracht, zoals medische middelen, blijven doorgaan. Als er verdere versoepelingen in zicht komen, kan KLM door deze strategie eenvoudiger de frequentie en bezetting opschalen.

 

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019

  • Het netwerk naar de Caraïben en Zuid-Amerika in de zomer van 2021 bestaat uit 17 bestemmingen. Dit aantal is gelijk aan het aantal bestemmingen in zomer van 2019.
  • Vanaf de winter van 2021 worden Port of Spain (Trinidad & Tobago) en Bridgetown (Barbados) aangeboden als nieuwe bestemmingen.
  • In 2021 zijn San José (Costa Rica) en Liberia (Costa Rica) ook opgenomen in het zomerschema. Deze bestemmingen werden voorheen alleen in de winter aangeboden. Havana (Cuba) en Fortaleza (Brazilië) zijn nog tijdelijk gesloten vanwege de COVID-19-pandemie.
  • Gedurende het hoogseizoen vertrekken 24 wekelijkse vluchten naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit aantal is aanzienlijk hoger dan in 2019, toen er wekelijks 17 vluchten vertrokken.

 

KLM: hoge hygiënestandaard, flexibele boekingen en hoge klantwaardering
KLM vliegt passagiers op een volledig verantwoorde manier naar hun bestemming. KLM heeft de hoogst mogelijke standaard neergezet in hygiënemaatregelen, zowel voor, tijdens als na de reis, waarvoor onderzoeksbureau APEX de Diamond Status heeft toegekend. Hiermee behoort KLM tot de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen op het gebied van hygiëne en health safety. Daarnaast biedt KLM haar klanten maximale flexibiliteit bij het boeken, wijzigen of annuleren van de reis. Ook heeft KLM wederom vijf sterren toegekend gekregen van APEX; op basis van beoordelingen van de service en het product door passagiers zelf.

Het is goed nieuws dat ons netwerk in het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika vrijwel helemaal op oude sterkte is. Op dit moment geldt dat we bijna het gehele wereldwijde netwerk, met 60% van de capaciteit en 40% van de passagiers vliegen. Dat doen we op een veilige en verantwoorde manier, wat is bekroond met de APEX Diamond-status voor health safety. De volgende stappen zijn het uitbreiden van de capaciteit en natuurlijk, zodra de situatie het toelaat, meer klanten aan boord verwelkomen.
KLM President & CEO Pieter Elbers