Amstelveen,
29
mei
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM neemt voorlopig laatste Embraer in ontvangst voor KLM Cityhopper

Samenvatting

KLM Cityhopper tekende vorig jaar een contract met de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer voor vijf additionele toestellen van het type E190. Dit zuinige toestel vervangt een gedeelte van de Fokker-vloot van KLM. Van de twintig Fokker-100’s zijn er reeds 16 uit de vloot. Vier toestellen zijn nog operationeel en worden nog dit jaar uitgefaseerd en verkocht.

De Embraer 190 maakt ook deel uit van de vloot van Régional, de regionale luchtvaartmaatschappij van Air France. De E190 kan 100 passagiers vervoeren en biedt met de 2-2 stoelindeling ruimte en comfort. Door de efficiënte vormgeving van het toestel, zoals de draagvleugel met winglets, is de E190 zuiniger in gebruik. Dit levert een brandstofbesparing op van minimaal 10 procent. Hiermee is ook de CO2-uitstoot minder.

De vandaag aangekomen Embraer is het derde toestel in de vloot van KLC en KLM samen dat de SkyTeam-livery heeft. In augustus 2009 landde het eerste KLM-toestel met dit uiterlijk op Schiphol, een 777-300ER en later werd nog een 737-900 door E&M in de inmiddels bekende grijs-blauwe livery gedecoreerd. De afspraak is dat alle SkyTeam-leden 3 procent van hun vloot op deze wijze uitvoeren.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws