Amstelveen,
14
oktober
2016
|
11:37
Europe/Amsterdam

KLM-materiaal hergebruikt in design collectie MOAM

Samenvatting

Gebruikt KLM-materiaal was vandaag te zien bij de presentatie van de design collectie van MOAM 2016 (Mode Amsterdam). In Hotel Krasnapolsky toonden jonge Nederlandse ontwerpers hun unieke, handgemaakte ontwerpen.

De fashion show stond volledig in het teken van innovatie, duurzaamheid, vakmanschap en samenwerking. Voor de collectie werden gebruikte KLM-materialen als rubber banden, veiligheidsgordels en bekleding gerecycled.

 

Het resultaat is wederom een prachtige collectie, waarbij onze duurzaamheidsboodschap op een aantrekkelijke manier onder de aandacht komt. De ontwerpers van MOAM kozen hun materialen tijdens een bezoek aan KLM’s Scrap Plaza, een locatie bij de KLM hangaar waar gebruikte vliegtuigmaterialen worden verzameld. KLM’s doelstelling is om geen grondstoffen en materialen te verspillen en 100 procent van het nog resterende afval te recyclen en/of te hergebruiken. 
Inka Pieter, Director CSR & Environmental Strategy van KLM
De samenwerking met KLM is voor ons enorm leerzaam. Ontzettend bijzonder dat KLM haar gebruikte materialen wil overdragen aan de nieuwe generatie jonge ontwerpers van MOAM. 
Martijn Nekoui, CEO en founder of MOAM

De samenwerking met MOAM startte in 2015. In juli vorig jaar was voor het eerst KLM-materiaal te zien tijdens een catwalk show in het Rijksmuseum. 

Over MOAM
MOAM is een collectief van jonge, getalenteerde designers die zijn afgestudeerd aan verschillende modeacademies. Zij krijgen de kans samen te werken met de grote namen uit de Nederlandse mode-industrie zoals Mart Visser en Jan Taminiau. Voor MOAM 2016 hebben de ontwerpers in 6 maanden tijd tezamen één collectie gemaakt.