Amstelveen,
31
mei
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM lanceert Trip Planner - Een reis met vrienden plannen via Facebook

Samenvatting

KLM introduceert de mogelijkheid om snel en eenvoudig online een reis met Facebook-vrienden te organiseren. KLM zet hiermee een volgende stap in het integreren van social media in haar kernactiviteiten.

Eerder dit jaar lanceerde KLM Meet & Seat. Hiermee was KLM de eerste luchtvaartmaatschappij die sociale netwerken met vluchtgegevens integreert. Na ‘social seating’ biedt KLM met de Trip Planner nu ook de mogelijkheid tot ‘social booking’.

Het plannen van een trip met meerdere vrienden blijkt in de praktijk vaak lastig te zijn. KLM Trip Planner maakt dit leuk en heel gemakkelijk: een organisator stelt een reisgezelschap samen uit Facebook-vrienden. Na het kiezen van de bestemming, verschillende reisdata en bijbehorende ticketprijzen, nodigt de organisator de groepsleden uit hun voorkeuren voor de diverse geselecteerde trips aan te geven. Hierna kan de boeking eenvoudig en in een veilige omgeving worden voltooid op klm.com. Dit alles zonder te hoeven e-mailen, sms’en en bellen.

De KLM Trip Planner kan klanten ook helpen met het vinden van een bestemming. Op basis van de groepssamenstelling en -interesses, geeft KLM drie suggesties, afhankelijk van of men bijvoorbeeld wil gaan shoppen of een voetbalwedstrijd wil bezoeken.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws