Amstelveen,
01
april
2019
|
15:03
Europe/Amsterdam

KLM lanceert een directe lijn tussen Amsterdam en Boston

Samenvatting

Gisteren op 31 maart vloog KLM haar eerste lijnvlucht naar de stad Boston (BOS) in de Verenigde Staten. KLM zal wekelijks drie vluchten tussen Amsterdam en deze nieuwe bestemming aan de noordoostkust van de VS uitvoeren. Vluchten zullen worden uitgevoerd met de opgeknapte Airbus A330-300, die plaats biedt aan 292 passagiers.

‘Door een directe KLM-vlucht toe te voegen, kunnen we onze klanten meer opties bieden voor het reizen tussen Boston en Amsterdam, en nog verder. Boston is de 17e Noord-Atlantische bestemming waar KLM rechtstreeks naartoe vliegt‘.
KLM President-directeur Pieter Elbers.

De nieuwe KLM-lijn naar Boston komt bovenop de twee dagelijkse vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Boston, uitgevoerd door Delta Airlines, Air France-KLM‘s joint-venture partner op trans-Atlantische routes.

KLM-vluchten vanaf Boston zullen op woensdag, vrijdag en zondag worden uitgevoerd. De Airbus A330-300 vluchten zullen 30 World Business Class-stoelen hebben, 40 Economy Comfort Class-stoelen en 222 stoelen in Economy Class. Vanaf 1 juli 2019 zal een vierde wekelijkse vlucht uitgevoerd worden op maandag. De vertrek- en aankomsttijden zijn als volgt:

  • KL0617 vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol om 17.00 CET, en komt in Boston aan om 18.30 lokale tijd.
  • KL0618 vertrekt vanaf Boston om 22.00 lokale tijd, en komt de volgende dag op Amsterdam Schiphol aan om 10.35 CET.

Meer over Boston

Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts, gelegen aan de Amerikaanse oostkust. Dankzij zijn compacte ontwerp is Boston een geweldige stad om te voet de verkennen, dit in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden. In de stad bevinden zich twee van de meest vooraanstaande universiteiten van de VS: Harvard en MIT (Massachusetts Institute of Technology). Dit wordt weerspiegeld door de bevolking van de stad, die namelijk voor een groot deel uit studenten bestaat. Boston is een van de oudste en rijkste steden in de Verenigde Staten met een economie die draait op financiële diensten, biotechnologie, geneeskunde, verzekeringen, onderwijs en high-tech productie en onderzoek.

Voor meer informatie over Boston? Bekijk ons iFly magazine