Amstelveen,
18
april
2019
|
13:07
Europe/Amsterdam

KLM lanceert Augmented Reality-campagne: ‘Try before you Fly’

Samenvatting

Vanaf 18 april start KLM als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld een campagne met Facebook Augmented Reality (AR) advertenties met als doel haar mooie - maar voor de meeste reizigers relatief iets minder bekende - bestemmingen in Facebook te promoten. Steden als Taipei, Edmonton en Stavanger zijn nu slechts één klik verwijderd met deze interactieve technologie.

AR is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Facebook-gebruikers kunnen in een virtuele wereld KLM-bestemmingen ontdekken voordat ze een ticket boeken. Het betreft een test die zich nu richt op bestemmingen, maar in de toekomst wil de luchtvaartmaatschappij meer producten en diensten via AR aanbieden.

Door te klikken op de AR-advertentie, opent de Facebook camera en zien mensen zichzelf met KLM-koffer klaar staan op weg naar de nieuwe bestemming. Vervolgens kan er in de AR-omgeving, 360 graden worden gekeken naar alles wat de bestemming te bieden heeft: Try before you Fly! Naast reistips en leuke weetjes, wil KLM in een volgende stap ook realtime ticketprijzen binnen deze AR-omgeving toevoegen.

“Augmented Reality verandert de wereld snel. Consumenten ontdekken deze functionaliteit steeds meer in hun dagelijks leven. Het is een nieuwe manier om KLM-volgers via social media minder bekende, prachtige bestemmingen te laten ontdekken. En dit is pas het begin. In het belang van de KLM-passagiers en in lijn met onze pioniersgeest, kijken we nu al uit naar nieuwe AR-toepassingen. We willen altijd de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappij zijn in digitale services.”
Pieter Groeneveld, Senior Vice President Digital

Facebook test AR-advertenties in de Facebook newsfeed. Deze zien eruit als normale advertenties maar komen tot leven nadat gebruikers op de knop ‘tikken om te activeren’ klikken. KLM test als een van de eerste merken wereldwijd deze nieuwe AR-functie.

PROBEER DE EERSTE KLM FACEBOOK AR-ADVERTENTIE VAN TAIPEI HIER ZELF UIT

download
KLM_AR_ADS_IPHONE_X