Amstelveen,
03
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM lanceert applicatie Meet & Seat

Samenvatting

Vandaag heeft KLM de nieuwe service Meet & Seat geïntroduceerd. Hiermee integreert het bedrijf als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld sociale netwerken in het reguliere vliegproces. Via hun Facebook- of LinkedIn-account kunnen passagiers met een reservering zien wie er nog meer op hun vlucht meereizen.

Om de reis van KLM-passagiers nog boeiender te maken, kunnen zij via Meet & Seat in contact komen met interessante medereizigers. Passagiers zien bij wie ze in het vliegtuig zitten of wie bijvoorbeeld hetzelfde congres in Amerika bijwonen. Met Meet & Seat kunnen deze passagiers vervolgens bijvoorbeeld afspreken om voor de vlucht koffie te gaan drinken, stoelen naast elkaar te reserveren of na de vlucht een taxi te delen.

Passagiers zien de andere Meet & Seat-deelnemers alleen als ze hun Facebook- of LinkedIn-profiel linken met hun vlucht. Ze kunnen bovendien zelf beslissen welke persoonlijke gegevens uit hun Facebook- of LinkedIn-account ze met hun medepassagiers willen delen.

Meet & Seat zal uitsluitend op intercontinentale vluchten beschikbaar zijn via Manage mijn Boeking. Passagiers kunnen vanaf 90 dagen tot 48 uur voor vertrek hun stoel kiezen via Manage mijn Boeking en op een eenvoudige manier contact leggen met hun medereizigers.

Meet & Seat van KLM start met een pilot op vluchten tussen Amsterdam en San Francisco, New York en São Paulo. Kort daarna zal de service op meer intercontinentale bestemmingen worden geïntroduceerd.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws